От х:

Днес в x:

3 електромера се самозапалиха в студа

3 електромера и главен прекъсвач изгоряха по едно и също време в лютия студ на съботната вечер, в жилищна сграда на улица Ихтиман №2. Към 21.39 часа заради късо съединение възникнал пожар в главното ел табло. Бързо пристигналите пожарникари спасили цялото табло и останалите електромери с изключение на пламналите в началото 3. Огнеборците използвали 6 кг специален прах за гасене, тъй като обичайният начин, с вода или друга течност, е неприложим.

Допълнително натоварване на ел-мрежата от включване едновременно на много отоплителни уреди е причина за късото съединение, смятат огнеборци. Съботната вечер бе най-студената от началото на тазгодишната зима . Подмяната на повредените електромери става за сметка на енергопреносното дружество EVN.

Вероятен палеж пък унищожи стопанска постройка и складирана храна за животните на мъж от село Синапово, тополовградска община. Пожарът възникнал в 2 сутринта в събота, по неустановени причини. Унищожени са 60кв метре покривна конструкция и 20 бали люцерна.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини