От х:

Днес в x:

В духа на българската традиция абитуриенти поканиха класната си на бала

    Госпожа Минка Челебиева днес е най-щастливият човек на света и най-развълнуваният класен ръководител. Тя мина по червена пътека, постлана от класа й, който тази година завършва средното си образование, получи извинителна бележка за отсъствието си от дома в нощта на 23-ти май и признанието от учениците си, че за тях е една от пътеводните им звезди в живота.

    Така в 10 минути тази сутрин цялата емоция на света се събра в двора на Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково. 12Д клас избра емоционален подход, за да покани своята учителка да прекара заедно с тях нощта на бала им.

    Момчетата и момичетата от паралелка икономика и мениджмънт избраха това да се случи в духа на българската традиция. По идея на Мартин Делянов, който участва в състав за български народни танци, част от учениците бяха облечени в народни носии, а при излизането на класната им от училище гайдарят Галин Ангелов засвири обичана мелодия.

    За мен беше важно да има такъв елемент за нашата покана, свързан с българската традиция. Организираме инициативата за нашата класна, за да й покажем, че тя ще остане завинаги в сърцата ни, сподели Мартин Делянов. Той ще запази от последните няколко години, прекарани в гимназията спомен за прекрасните учители, които е имал и създадените приятелствата, които се надява да се развиват и занапред. Тръгва си от училището след пет години удовлетворен, че е получил добро образование и с поглед към следващите стъпки в живота.

    След емоционалната покана, за госпожа Минка Челебиева не останаха много възможности за реакция, тъй като на извинителната бележка, на която тя трябваше да даде отговора след въпроса „Госпожо, ще дойдете ли с нас на бала?“, имаше само две възможности:“Да“ и „Разбира се“.

    Видимо развълнуван от участието си в изненадата на 12-класниците гайдарят Галин Ангелов също се върна в своите дни преди абитуриентския  бал, който е бил преди 13 години. Той поздрави младите хора за избора им именно с българска народна музика и хоро да направят днешния ден незабравим.

    „Често ми се случва да участвам във всякакви събития и празници на хората, защото гайдата е в сърцето на българина. Радвам се, че тези млади хора избраха именно в духа на българската традиция да засвидетелстват своята обич към учителката си“.

    Не съм се чувствала никога звезда, но ако за децата звездите са учителите им, това е прекрасно, каза г-жа Челебиева на отправения й от учениците й комплимент. Пожеланието, с което тя изпраща в пътя им напред своите ученици от 12 Д класа е да бъдат добри хора.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини