От х:

Днес в x:

АМ” Марица” остава затворена между Любимец и Харманли заради катастрофиралите тирове и кола

Отсечката на АМ”Марица” между Любимец и Харманли остава затворена и към този час. Движението в посока Пловдив се отклонява от пътен възел Любимец по стария път за Харманли, съобщиха от Областната администрация в 16 часа. Причина за блокирането на трасето и отклонинието, което се налага е заради катастрофата тази сутрин между тирове. При 75-тия  километър  на магистралата се сблъскаха 3 тира и един лек автомобил. Материалните щети са значителни, но сериозно ранени и пострадали хора няма, припомнят властите.

 Към 16 часа все още камионите не са  преместени от платното и се работи на място за извеждане на  товарните автомобили. След като приключат с тази операция, почистващите фирми ще обработят шосето и  едва тогава ще отворят отсечката от магистралата за движение.

В цялата област пътищата са отворени и проходими, но при тежки зимни условия. Снегопочистващите фирми реагират на десетки сигнали за навявания. Проверката по част от артериите в областта, която е направил  областният управител Станислав Дечев днес, показва, че заради силния вятър на много места се образуват навявания, които затварят временно пътищата. Продължават валежите от сняг на отделни места в региона. Вятърът е умерен до силен. Затова, ако е възможно не предприемайте пътувания. Вече са отворени всички пътища в област Хасково, включително и тези в община Ивайловград за селата  Мандрица, Пастрок, Долно Луково и Железино. Временно е било затруднено влизането в Радовец, но и там вече е проходимо. Последният сигнал, на който са реагирали службите е отново за пътя за с.Радиево. Изпратени са дежурни екипи, които да чистят поредното снегонавяване на този път.

Всички населени места в областта имат ток и вода, няма сигнали за бедстващи хора. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Аноним
    2 0
    20:29, 7 яну 2017
    АМ” Мрица” остава затворена между Любимец и Харманли заради катастрофиралите тирове и кола

    АМ” Мрица” ????? –нова магистрала ли има ???
  • 2
    Ku
    KURWATA
    3 0
    00:03, 8 яну 2017
    На тази магистрала винаги ще стават катастрофи и по тежки с жертви , ще има нужда и от други ремонти докато не оправите старият път. Когато оправите стария път няма да стават толкова инциденти, даже ще се завъдят К.рви на магистралата да ви радват за 20 евро.
Последни новини