От х:

Днес в x:

25-годишен нидерландец е задържан за дрога и участие в организирана престъпна група

25-годишен нидерландски гражданин, обявен за международно издирване от френските власти въз основа на Европейска заповед за арест, е с наложена мярка за задържане под стража от Окръжен съд -Хасково.

Той е арестуван на граничния пункт Капитан Андреево на 11 април, на влизане в България. Търсен е по издадена от Районен съд във френския град Лил заповед за изпълнение на влязла в сила присъда за държане и разпространение на наркотични вещества-хероин, кокаин и екстази. Наказанието е свързано и с участието му в организирана престъпна група. Мъжът е осъден за престъпленията на три години затвор.

Според окръжните магистрати на Хасково деянията, за които се издирва 25-годишният нидерландец, са с високата степен на обществена опасност. Отчитайки продължителния период на извършването им, както и това, че са извършени в съучастие с други лица и на територията на други държави, обосноваващи извод за наличие на реална опасност да се укрие. Същевременно съдът отчита и факта, че исканото за предаване лице няма трайна уседналост на територията на страната ни.

С тези съображения съдът обосновава вземането на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ като гаранция за явяването му пред съда в същинското производство за предаването му на френските власти.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд- Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини