От х:

Днес в x:

Ученици от гимназията по туризъм се включиха в създаване на филм

    Дигитални изкуства, иновации, традиции, национална идентичност, анимация. Това бяха акцентите по време на посещението на преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в 192.СУ „Христо Ботев“ – Бистрица, София. Посещението бе с цел наблюдение на открити уроци и споделяне на добри практики по Национална програма „Иновации в действие“.

    Мобилността започна с посещение на STEM центъра, където се провеждат иновативните часове по предмета Дигитални изкуства в туристическата анимация. Бяха демонстрирани етапите по създаване на интернет сайт – аудио и видео обработка, провеждане на интервю и монтиране. Хасковските ученици се включиха с интерес в процеса по създаване на филм.

    След модерните и иновативни дейности се върнахме назад във времето с втория открит урок на тема: „Лазаровден“, който е част от учебния предмет Култура и национална идентичност.

    На втория ден от мобилността се проведе образователна конференция „Традиции и иновации“, на която присъстваха представители на РУО София-град, кметът на район Панчарево, кметът на село Бистрица, директори на столични училища, родители и общественици. Ученичките Калина Стоева и Деница Колева достойно представиха хасковската гимназия по туризъм по време на панела „Иновациите – бъдещето на образованието“.

    Домакините се бяха постарали с богата програма – посрещане от лазарки, поздрав от първокласниците, модерен танц от мажоретките, анимация от гимназисти в час по физическо възпитание и спорт на четвъртокласници. Събитието завърши с кръшно българско хоро.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Fg
      fgh
      2 0
      15:47, 7 апр 2023
      Туризма умира деца, добре сте решили да се пренасочите.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини