От х:

Днес в x:

8 °C

Огненият ад в Хасковско засегна предприятие, изпепелена е къща

Шест активни пожара продължават да горят на територията на област Хасково, а 15 са били погасени през днешния ден, съобщиха от Областна администрация.

В резултат на големия пожар, който бушува в община Харманли, до момента са изгорели 1 000 дка борова гора и 5000 дка сухи треви и пасища. След като пламъците са се прехвърлили от другата страна на река Марица са нанесли щети в индустриалната зона на гр. Харманли. Изгорял е покрив на сграда и част от двора на индустриално предприятие. В с. Изворово пожарът е обхванал широколистна гора и ниви.

На територията на община Хасково пожар гори между с. Корен, с. Динево в посока с. Елена. Там огънят обхваща широколистната гора и в района на военния полигон село Корен.

На територията на с. Крум, община Димитровград, горят сухи треви и стърнища.

В с. Филипово, община Тополовград, е изгоряла една къща. На територията на с. Орлов дол горят отпадъци от предприятие.

Днес, в следствие на пожарите, областният управител на Хасково обяви бедствено положение в 4 общини - Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград. По-рано през деня областният управител поиска помощ за овладяването на пожарите от министерството на отбраната. В гасенето на пламъците се включиха бойците от Военно формирование 52 740 – Хасково. Също така в помощ на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали и местните власти, доброволци и горски. Към момента няма опасност за населението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ди
    Димитър от с. Българин
    29 -1
    10:20, 8 авг 2020
    За толкова години държавата не намери средства да закупи един специален самолет за гасене на пожари. Или пък не им идва на ум? Незнам! Колко гори в страната можеха да бъдат спасени. Уж все говорят за екология, за опазване на околната среда, а в същото време от умишлени палежи всяка година губим десетки хиляди декари гори. Зад тези палежи стои дървената мафия. За да се възстанови една гора са необходими 50 години. Нека местните управници в лицето на Областния управител Стефка Здравкова и кметовете на населените места в областа да изпратят предложение до правителството за закупуване на самолет за гасене на пожари. Дават милиарди за военни самолети от които нямаме нужда, а не закупят един самолет, който да е в помощ на огнеборците и населението за справяне с пожарите.
    • 25
      2551
      17 -1
      10:56, 8 авг 2020
      В Гърция миналата година и самолети имаше и пак не можеха да овладеят стихията!!
      Истината е че трябва затвор за този който пали!!
    • Ja
      Jack Bauer
      7 -1
      03:13, 9 авг 2020
      Как държавата, в лицето на мутрите да купи самолет, като дървената мафия е от техни хора?
  • 2
    Ка
    Карадайъ
    1 0
    17:23, 10 авг 2020
    Да поискат помощ от Турция и пожара ще угасне..
Последни новини