От х:

Днес в x:

1 °C

Огненият ад в Хасковско засегна предприятие, изпепелена е къща

Шест активни пожара продължават да горят на територията на област Хасково, а 15 са били погасени през днешния ден, съобщиха от Областна администрация.

В резултат на големия пожар, който бушува в община Харманли, до момента са изгорели 1 000 дка борова гора и 5000 дка сухи треви и пасища. След като пламъците са се прехвърлили от другата страна на река Марица са нанесли щети в индустриалната зона на гр. Харманли. Изгорял е покрив на сграда и част от двора на индустриално предприятие. В с. Изворово пожарът е обхванал широколистна гора и ниви.

На територията на община Хасково пожар гори между с. Корен, с. Динево в посока с. Елена. Там огънят обхваща широколистната гора и в района на военния полигон село Корен.

На територията на с. Крум, община Димитровград, горят сухи треви и стърнища.

В с. Филипово, община Тополовград, е изгоряла една къща. На територията на с. Орлов дол горят отпадъци от предприятие.

Днес, в следствие на пожарите, областният управител на Хасково обяви бедствено положение в 4 общини - Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград. По-рано през деня областният управител поиска помощ за овладяването на пожарите от министерството на отбраната. В гасенето на пламъците се включиха бойците от Военно формирование 52 740 – Хасково. Също така в помощ на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се отзовали и местните власти, доброволци и горски. Към момента няма опасност за населението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ди
  Димитър от с. Българин
  29 -1
  10:20, 8 авг 2020
  За толкова години държавата не намери средства да закупи един специален самолет за гасене на пожари. Или пък не им идва на ум? Незнам! Колко гори в страната можеха да бъдат спасени. Уж все говорят за екология, за опазване на околната среда, а в същото време от умишлени палежи всяка година губим десетки хиляди декари гори. Зад тези палежи стои дървената мафия. За да се възстанови една гора са необходими 50 години. Нека местните управници в лицето на Областния управител Стефка Здравкова и кметовете на населените места в областа да изпратят предложение до правителството за закупуване на самолет за гасене на пожари. Дават милиарди за военни самолети от които нямаме нужда, а не закупят един самолет, който да е в помощ на огнеборците и населението за справяне с пожарите.
  • 25
   2551
   17 -1
   10:56, 8 авг 2020
   В Гърция миналата година и самолети имаше и пак не можеха да овладеят стихията!!
   Истината е че трябва затвор за този който пали!!
  • Ja
   Jack Bauer
   7 -1
   03:13, 9 авг 2020
   Как държавата, в лицето на мутрите да купи самолет, като дървената мафия е от техни хора?
 • 2
  Ка
  Карадайъ
  1 0
  17:23, 10 авг 2020
  Да поискат помощ от Турция и пожара ще угасне..

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини