От х:

Днес в x:

14 °C

Четири общини горят. Обявиха бедствено положение

Поради усложнената обстановка и във връзка с възникналите силни пожари на територията на четири общини, Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обяви бедствено положение тази вечер на територията на община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. От министерството на отбраната е поискана помощ, като е изпратено искане до Началника на отбраната на българската армия за включване в гасенето на пламъците на бойците от Военно формирование 52 740 - Хасково за овладяването на пожара в общините.

В района на военния полигон село Корен, община Хасково е възникнал пожар, който заради силния вятър се движи в посока село Динево, община Хасково. Горят широколистна гора, храсти и сухи треви. На място работят 5 екипа от противопожарната служба в Хасково.

В община Димитровград между село Крум и град Димитровград горят сухи треви и храсти. На място са изпратени екипи на противопожарната служба Димитровград.

Заради сериозното задимяване в района на Харманли и селата Българин и Рогозиново, участъкът на АМ "Марица" от Харманли до Любимец остава затворен и в двете посоки. Спряно е движението и по пътищата от Харманли за село Рогозиново и от Харманли за село Българин. На място работят пожарникари от Хасково, Пловдив и Кърджали, общински и горски служители, доброволци. Ситуацията в община Харманли остава изключително сериозна. Още един голям пожар се разрази на границата между областите Ямбол и Хасково. Огънят е в община Елхово, област Ямбол и се разраства към община Тополовград. От "Пожарна безопасност и защита на населението"- Хасково са изпратили там три екипа, които са разположени по поречието на река Тунджа, за да прекъснат пътя на огъня към близките села.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ви
  видимите резултати
  11 -10
  19:53, 7 авг 2020
  Гърбавите яко се насраха.
  • Балалайка върви да гасите пожара заедно с платените мрънкала от площада.
  • Не
   невидим
   9 -9
   20:33, 7 авг 2020
   Гърбавите ще бъдат нaебани и изринати.
  • подпали и Гората
   след Водната Далавера
   .....
   Само смърт и сатър за Нечовеците
 • 2
  Иц
  Ицо Тотев
  8 -7
  20:06, 7 авг 2020
  Довечера Мая ще прави преобличане и събличане само по нейния фейс тв канал.
 • 3
  Да
  Давид
  12 -9
  20:32, 7 авг 2020
  Довечера **** ******* е у Апостол в Симитли, ще разширяват халката му.
 • 4
  До
  До ицо тотев
  7 -5
  20:54, 7 авг 2020
  Понеже си малко човече те пиша с малки буквички, а и пишката ти е малка , ходи я заври на майка си в гъзъ
  • Пр
   приятел на ицо
   4 -1
   22:26, 7 авг 2020
   остави и не се заяждай с ицката, майка му е покойник а самия той е с минимална пенсия и брои стотинките. Порно каналите са му хоби и развлечение. В протестите вижда развлечение на теферич.
  • Др
   Друг приятел
   5 0
   22:32, 7 авг 2020
   Муфтаджия и нагаждач.

Хороскоп за 25.01.2021

Последни новини