От х:

Днес в x:

-3 °C

Затвориха АМ”Марица” между Харманли и Любимец. Тръгна нов пожар до Изворово

Изображение 1 от 4
   

  Участък от АМ “Марица” между Харманли и Любимец е затворен заради силното задимяване от пожара между селата Рогозиново и Българин, който тръгна днес по обед.

  Огънят се вихри вече на площ от над 5000 дка. Част от фронта е в горски масиви-борове и широколистни дървета. Горят пасища, сухи треви и храсти. На терен са 12 екипа на Пожарната от Харманли, Хасково, Кърджали и Пловдив. С техника на място са и служители на Община Харманли, помагат служители и от общинските предприятия „Горска компания“ и  „Чистота“, както и от Държавното горско стопанство. Много доброволци от Харманли, Рогозиново и Българин също са се включили в потушаването на огъня, съобщиха от община Харманли.

  Силният вятър, който постоянно сменя посоката си, допълнително затруднява гасенето. 

  На място са комисар Вълчев - Директор на РД ПБЗН Хасково, който лично ръководи гасенето,  Кметът на Община Харманли Мария Киркова, както и главен инспектор Слави Спасов Началник на РС ПБЗН Харманли.

  Поради гъстият дим временно са затворени пътищата между Харманли и с. Българин и пътя Харманли – с. Рогозиново.

  Част от пожарните екипи са насочени към нов пожар, възникнал в землището на с. Изворово.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Пр
   Проста Харманлийска Пуцка
   9 -4
   18:12, 7 авг 2020
   Който Дървар ми плати данък рахат,
   може да пали
  • 2
   Ма
   Май май
   9 -2
   20:38, 7 авг 2020
   Всички тия от Харманли и Любимец, дето заради тях и техните дружки изгониха хора от работа - сега им се връща. Не е случайно нищо, което се случва! Не може прости женички от село Харманли и Любимец да бъдат назначавани само щот са градски на директоршата! Не може толкоз злост и мръсотия да се изсипва и този отгоре да стои безучастен. Когато баланса между човешкото и нечовешкото е нарушен - нещата се объркват напълно. А най-големите злобари го отнасят и всички покрай тях също. Спрете да се замозабравяте и оставете и другите да живеят, да дишат, да се трудят - ДОСТОЙНО, а не да мачкате!
   • Тр
    Трифончето
    8 -1
    22:33, 7 авг 2020
    Харманли е отчайващо изостанало чалгаджийско градче.

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини