От х:

Днес в x:

Изринаха 31 тона боклук преди Капитан Андреево за ден и половина

Изображение 1 от 2

    31 тона боклук са изринати за ден и половина по 6-7 километровото трасе по АМ Марица към ГКПП Капитан Андреево в двете посоки на пътя.

    Акцията е организирана от областния управител на Хасково Станислав Дечев и съвпадна с посещението на голяма делегация родни и европейски дипломати и над 150 представители на медиите от различни държави по повод официалния старт на Европейска служба за гранична и брегова охрана. Тя бе водена от премиера Бойко Борисов.

    Вчера територията от атубана към магистралата и плаца на Капитан Андреево бяха лъснати, както никога досега, видя репортер на Haskovo.net.

    Въпреки, че ангажиментът за почистването на терени от националната пътна инфраструктура е на АПИ, губернаторът на Хасково решил да въведе ред и да почисти постъпите към входа и изхода на страната заради натрупалите се огромни купчини смет.

    С прибирането и извозването на боклука са се справили сметопочистващи фирми от региона, а за организацията са съдействали общините, уточниха от пресслужбата на областната администрация.

    Събраните тонове боклук са депонирани на сметището в Харманли. Специалистите са окачествили събраното, като „качествен боклук“, тъй като основно са прибрани алуминиеви кенове, пластмасови бутилки и чаши, както и хартии, които се рециклират.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ня
      няма значение
      25 -2
      08:15, 7 окт 2016
      Няма значение какъв е повода, винаги е хубаво да се почисти!
    • 2
      :)
      :)
      29 -2
      09:39, 7 окт 2016
      Не съвпада с посещението а е заради посещението , на голяма делегация .
    • 3
      Но
      нов гост
      14 0
      11:22, 7 окт 2016
      Хубаво е да се чисти и поддържа,но трябва и да се пази чистота.

    Още новини

    Последни новини