От х:

Днес в x:

Викат двама хасковски борци в националния отбор

    Хасковският борец Борислав Бръмчев от местния клуб „Ангел войвода“ получи повиквателна за националния отбор, с който ще замине за Балканските игри в Бурса, Турция. Поканата за талантливия младеж идва след поредицата му успехи от републикански и други турнири. Последно той спечели златен медал на Националния турнир „Атанас Комшев“ в Карнобат.

    14-годишният състезател ще участва в класическата борба при момчетата в категория до 42 кг. Заедно с него ще замине и личния му треньор от Хасково Петьо Кирев. Надпреварата започва на 14 октомври. „Надявам се Борислав да се представи на Балканиадата така, както по тепихите в България“,каза наставникът му Петьо Кирев. Той допълни, че няма да му е леко на Борислав, тъй като той ще участва в по-горната група - при момчетата, а досега се бори при децата.

    Днес той проведе една от последните си тренировки в залата по борба на стадион „Младост“, преди да отпътува за южната ни съседка.

    Осмокласникът е от семейство с традиции в борбата. Сестра му Весела Бръмчева също е многократен шампион от републикански първенства. Последно тя участва и на Световното първенство в Грузия, където се класира на девето място от общо 24 участнички.

    На Балканиадата в турския град Бурса другата седмица с националния отбор ще замине и Страхил Юриев от хасковския клуб „Ангел войвода“. Той ще се състезава при момчетата в свободна борба в категория до 66 кг.

    В Балканиадата при момчета и момичета ще се включат и няколко борци от Димитровград.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини