От х:

Днес в x:

Издирваният за убийство Христо Лазов се предаде сам

Обявеният за общодържавно издирване за бруталното убийство в Димитровград Христо Лазов се е предал сам снощи около 21 часа на служители от Транспортна полиция, съобщи днес шефът на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков. След установяване на самоличността му той е транспортиран до РПУ Димитровград, допълни той.

При разпитите Лазов е направил пълни самопризнания. Те съвпадат с резултатите от огледа на местопроизшествието и аутопсията на трупа, добави Ненков. За криминалистите няма съмнение, че той е извършител на бруталното убийство на 36-годишната Минка Андреева.

Тя бе убита по особено мъчителен начин през нощта срещу 6 юни в дома й на ул. "Владимир Поптомов". Била е душена, рязана с парчета стъкло, има счупена челюст и е изнасилена анално с бирена бутилка, според съдебния лекар.



Вечерта на 5 юни след пиянски запой във Виктория, с която Лазов живеел от един месец, тримата, заедно със жертвата, се преместили у Минка. Там пиенето продължило, но когато Виктория и Христо си тръгвали, той я изчакал да излезе и затръшнал врата пред носа й. После налетял на останалата сама с него в жилището си Минка. Тя му отказала да правят секс и Христо озверял. Последвала касапницата.

След убийството Лазов избягал през Стара Загора за Горна Оряховица. В тамошното село Девино той смятал да се укрие при брат на дядо си, но се оказало, че старецът е починал преди 3 години. Тогава Лазов чул по радиото, че е обявен за общодържавно издирване и решил да се предаде сам.

След разпита пред съдия вчера Виктория е освободена. Днес предстои Христо да бъде разпитан пред магистрат.

Лазов е с множество криминални регистрации за побоища и кражби. Има и присъда за изнасилване през 2005 година, по-късно заменена с пробация.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини