От х:

Днес в x:

Платили сме 74. 5 млн. лв. данъци

11 милиона лева са постъпленията от данъци на физически лица до края на месец май, съобщиха от териториалната дирекция на приходната агенция.
Общо постъпленията в НАП Хасково са над 74. 5 млн. лв. Това е със 17 млн. повече отколкото за същия период на миналата година.

Най-висока – около 65 на сто е събираемостта на данък „печалба". Фирмите, регистрирани по Закона за корпоративното подоходно облагане, са внесли досега 13,5 милиона лева. 225 750 лева са наложените глоби за петте месеца на фирми и граждани заради нарушения по различни закони.

Държавното обществено осигуряване съставлява най-голям относителен дял от общите приходи – 24 790 078 лева. Здравните вноски са в размер на 7 174 816 лева. И по двата потока постъпления, които са съответно към бюджетите на НОИ и Здравната каса, се наблюдава увеличение, сравнено с миналата година. При общественото осигуряване /ДОО/ ръстът е с 10% или с малко над 2 милиона лева, а при здравното със 17 на сто или с над 1 милион лева повече здравни вноски спрямо предходната година.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини