От х:

Днес в x:

Първи частен паркинг в Хасково

Първи частен паркинг в Хасково. Така наричат съседи идеята на неколцина обитатели на блок 17 в квартал "Орфей" да сложат скоби пред местата си за паркиране до входа. Металните скоби се заключват с катинар и само собственикът на автомобила може да паркира на плочките.

Частен паркинг не може да има, обясниха от общинската администрация. Всички улици, тротоари, градинки, алеи са публична общинска собственост и не могат да се продават. Те могат само да се отдават под наем или на концесия.

Според съседи на находчивите собственици на возила от кв. "Орфей" те едва ли са платили предвидената от общинска наредба такса от 800 лева без ДДС годишно за ползване на части от тротоара. По простата причина, че на трийсетина метра се намира цял ред от бетонни гаражи, които се дават под наем за около 40 лева месечно. Така сумата е наполовина по-ниска, а и колата ще е под покрив.

Неколцина собственици на автомобили, които живеят в центъра на Хасково са платили сумата и съвсем законно са сложили металните скоби пред местата си за паркиране. Случаят в "Орфей" обаче е по-скоро опит да се мине тънко и същевременно колите да си имат запазено място близо до входа на блока.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини