От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 10 юни

"За убийството в Димитровград: Виктория запряна, дирят Христо". С това заглавие открива днешния си брой "Новинар юг". Лична карта издава заподозрения за касапницата, допълва изданието. Според вестника тя е открита на местопрестъплението. Това означава, че укриващият се от полицията Христо Лазов не разполага дори с документ за самоличност.

"3 деца от Хасково с туберкулоза" е заглавието на водещият материал на първа страница. Градските жители боледуват 2.5 пъти по-често. 114 с охтика през 2007-а, допълва вестникът.

"Опасното олио става биогориво" е друг акцент от първа. РИОКОЗ чака решението на здравното министерство какво да се прави с откритите два тона съмнителна продукция.

"Официално: 7 деца бити от родителите си за 5 месеца", преброява жертвите на домашен тормоз на втора страница изданието и допълва: 1/3 от подрастващите до 14 години са преживели насилие.

"Муле налетя на прокурор пред холандци" е акцент от криминалната страница. Подсъдимият за трафик на хероин Сюлейман Каракуш се юрнал срещу обвинителката Дарина Славова, но бил озаптен навреме от съдебните полицаи.

"Съдят днес директор за подкуп", информира още "Новинар юг". Днес продължава процеса срещу бившия шеф на "Булгартабак Харманли" Митко Скерлев.

"Само един мераклия за Бизнесцентъра, засега", съобщава изданието. Само един кандидат е купил тръжната документация до вчера, конкурсът е утре.

"2978 лева излезе метър строителство на "Южен", изчислява "Новинар юг" на 5 страница. Толкова е струвал ремонтът на бул. "Освобождение", чието работно име било "Южен" и това внесло объркване дори сред общинските съветници.

"Забраниха секса и белота в "Стамболово" е водещото заглавие на спортната страница. Футболистите били подложени на спартанския режим заради предстоящия бараж с "Тунджа".

"Подсъдим нападна прокурор в съда", е заглавието над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". В материала се описва вчерашният скандал, при който турчин с холандски паспорт вилня в залата на Темида.

"Поскъпват лекарствата от Здравната каса" е водещото заглавие на първа страница. Хасковските фармацевти отказват коментар по спечеленото дело срещу НЗОК, допълва изданието.

"Димитровград иска нов надлез, кулата пада", информира от втора страница вестникът. Само втори мост решава транспортните проблеми, смятат в общината.

"Жива верига блокира тировете в Симеоновград", акцентира на трета изданието. Трафикът от Дунав мост до Свиленград да бъде отклонен от улиците на града, настояват в подписка над 800 души.

"Имал ли е "къртица" ексмитничарят Михаил Янков?" пита в материал на цялата 9 страница "Хасковска Марица". Темата ни връща към скандала с бившия митничар по време на процеса срещу Будимир Куйович, когато стана ясно, че Янков е прехвърлил имоти за 1 млн. лв. от килията си в Стара Загора. Според проверяващите зам. окръжният прокурор на града под липите Дичо Атанасов няма вина за тайните сделки. Изглежда, горещият картоф ще остане в хасковската дирекция на комисията за отнемане на имущество от незаконна дейност. Това намеква текстът, макар да не е заявено категорично.

Още новини – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини