От х:

Днес в x:

Наводнението отмени разводите в три общини

Така изглежда архивът на съда в Харманли

Наводнено мазе на районният съд в Харманли унищожи решенията по бракоразводни дела на граждани от Харманли, Симеоновград и Маджарово. Така „свободните“ мъже и жени, неочаквано ще открият че са още обвързани, защото съдебните решения са наводнени и пропити с нафта. Горивото изтекло от резервоар на наводнения котел на съда. Без решение за бракоразводно дело например, човек не би могъл да си изкара нови документи за самоличност. Спасяват се само тези които имат преписи.

Унищожени са и стотици други документи, включително и нотариални актове за собственост отпреди 70 години. Те са единственото доказателство на по-старите харманлийци, за притежание на недвижима собственост.

Районният съд в Харманли остана без повечето си веществени доказателства, след потопа на 6-ти февруари. Според председателят на районния съд Юлия Станковска, част от доказателствата са по висящи, тоест неприключили дела.

В мазетата на съда все още има поне метър вода и кал. Едва след окончателно отводняване, ще се види какво от доказателства и документи ще може да бъде спасено.

Г.Христов

..а така-документите

Веществени доказателства
Юлия Станковска
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини