От х:

Днес в x:

Подлез се руши над главите на деца, нямало какво да се направи

4-класникът Митко Стоянов преминава ежедневно през отломките

Таван на подлез заплашва да рухне върху главите на преминаващи под него деца, алармираха наши читатели, които спешно призоваха институции да се намесят за да бъде предотвратено бъдещо нещастие. По думите им, подлезът под бул. „Раковски“ който е връзката с близкото училище ОУ „Иван Рилски“ е повече от опасен със заледените си стъпала, надвисналите висулки и рушащият се таван.

Проверката на място потвърди това. Точно в средата на съоръжението има огромен участък от срутила се мазилка. Парчетата са толкова солидни, че биха зашеметили и възрастен човек, ако му се стоварят на главата, коментира татко, забиращ дъщеричката си от училище.

Подлезът е наистина масирано използван от деца, защото алтернативата е пресичане през скоростният бул. Раковски. А освен, че е най-натоварената пътна артерия , булевардът е №1 в Хасково по брой Пътно транспортни произшествия. Такова се случи дори и днес. Така че заръките на майките са ясни-през подлеза.

Подлезът е заледен-стъпала и под, и е безумно мръсен, включително и от изпражнения. С това живущите в квартала са свикнали. Падащата мазилка обаче е от тази зима. Плюс разкъртените плочки и липса на осветление. Всичко това превръща тунелът в път на ужаса. Не от това което е станало, а от това което може да се случи на децата.

На въпрос към пресслужбата на общината, кой отговаря за обезопасяване на подлеза, от там отговориха, че за това се грижи „Гражданска защита“. От „защитата“, която вече е под разпореждане на пожарната обаче уточниха, че единственото което може да се направи е да се отцепят с жълта лента входовете от двете страни на булеварда. Затварянето обаче е неприемлив вариант за родителите, които разчитат на подлеза за безопасно преминаване на децата. От друга страна, жълтата лента не попречи на стените на хасковските военните поделения, да рухват посред бял ден.

Г.Христов

Подлезът е използван масирано от учениците на ОУ "Ив. Рилски"

Всички минават през лед и руини
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини