От х:

Днес в x:

Седмокласничка от „Смирненски“ със златен медал от Националната олимпиада по история

    Златният медал от 10-тата Национална олимпиада по история и цивилизация за седми клас е в Хасково. Отличието за първо място блести на гърдите на Аделина Топалова от основно училище “Христо Смирненски“. На надпреварата, която се проведе през почивните дни в Сливен, възпитаничката на преподавателката Красимира Петкова е преминала и през двата кръга - писмения и устния с резултат 6.00, в конкуренция с 50 свои връстници от цялата страна.

    Темите в състезанието са били свързани с учебния материал - праистория и античност, обясни историчката Красимира Петкова. За своята ученичка Аделина преподавателката казва, че успехът й на Националния кръг е бил закономерен заради упоритостта, която е показала в подготовката си.

    А самата Аделина днес приемаше поздрави от съучениците си.

    Тя признава, че не й е било лесно на състезанието, но е успяла да се мобилизира. Разказва, че макар да обича историята от малка, защото й харесва да научава интересни факти за различните цивилизации, смята да кандидатства тази година в Математическата гимназия, вероятно в паралелка с биология, защото пък голямата й мечта е да стане хирург.

    Седмокласничката вече е била обявена за ученик №1 на своето училище през миналата година, а следващата седмица Аделина ще участва и на Националното състезание по география.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Аз
      Аз
      26 -1
      16:24, 24 апр 2017
      Браво на момичето и на нейната преподавателка! Нека завоюва още много медали!
      Успех и на олимпиадата по география!!!
    • 2
      Ха
      хасковлийка
      19 0
      16:44, 24 апр 2017
      Поздравления, ади !!! Много успехи и победи в бъдеще !
    • 3
      +-
      +-
      10 -1
      18:59, 24 апр 2017
      Полицаите били прости.
      Вижте какви гениални деца имат.
    Последни новини