От х:

Днес в x:

Брилянтно Хасково: Баскетболистките ни изравниха на Монтана след втория двубой за титлата

Изображение 1 от 5

    Баскетболният женски тим на Хасково 2012 успя да изравни резултата  след тазвечершния мач  срещу Монтана 2003 във финалната серия на женското ни първенство.

    След като шампионките от Монтана  дръпнаха в първия двубой при гостуването си на лидера от редовния сезон със 74:62, тази вечер хасковлийки показаха, че са много нахъсани тази година да им отнемат титлата в много емоционален и напрегнат двубой с интрига докрай.

    След като поведе в резултата в първата серия с 49:34 тимът на домакините затвърди резултата и във втората част, която затвори на 23:16. Така от  полувремето, след втората четвъртина, момичетата на Елена Станкова се оттеглиха спокойни за почивка с десет точки аванс пред съперничките си от Монтана. След завръщането си на терена домакините продължиха да увеличават преднината и третата четвъртина завърши с резултат 61:53. Последната част на двубоя продължи при изключително напрежение и само седем минути преди края на мача хасковлийки доиграваха с неспокойните  девет точки аванс. Буквално на финала монтанки успяха да се върнат в мача до равенство 71:71 и накараха феновете на домакините в зала „ Дружба” да изтръпнат . Веднага след този резултата обаче хасковлийки успяха да поведат отново с две точки. Три минути преди края Радостина Димитрова стреля и вкара тройка за домакините, като така увеличи аванса на Хасково с пет точки и даде глътка въздух за отбора. Малко по-късно асистенция на Димитрова и кош на Челси Лий доведоха до ново увеличаване на резултата.

    Минута преди края Хасково вървеше към победата  с 11 точки преднина, а публиката започна да крещи към гостите ”Довиждане!”. В това време  беше и сложена точката. Тази вечер с фурор на Хасково и крайно 87:76 срещу гостите от Монтана. Така сериите се изравняват 1:1. Следващите двубои за титлата са в Монтана в сряда и четвъртък (26 и 27 април). Играе се до три победи от пет мача. Ако има пети мач, той ще е в Хасково на 30-ти април.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      То
      тото
      11 0
      21:07, 23 апр 2017
      Много заряд в този мач. За голямо съжаление на финала е един отбор, който играе добре ръгби, а не баскетбол и въпреки това момичетата от Хасково го наказаха. Убеден съм, че красивия баскетбол на хасковлийки ще възтържествува накраяярваме в момичетата и се гордеем с играта им.
    Последни новини