От х:

Днес в x:

Ученичка от ПМГ се класира за националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование

    Ученичката Аделина Топалова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково се класира на Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.

    Тя е в 11 „Д“ клас от специалност биология с интензивно изучаване на английски език. Аделина е единствената ученичка от Хасковска област, която е достигнала до финалния кръг на олимпиадата. Това става след успешното й представяне на областния кръг, резултатите от който станаха ясни преди дни, каза нейната преподавателка Маргарита Козалиева.

    „Горди сме с успеха на нашата ученичка“, заявиха от гимназията. Допълниха, че от около 4 години насам не се е случвало ученик от Хасковска област да се класира на националния кръг на олимпиадата, който трябва да се проведе на 27 и 28 март. Състезанието ще бъде в две части – теоретична и практическа. В него ще участват 30 ученици от 11 и 12 клас от България.

    От тук нататък предстои усилена подготовка за Аделина, която изучава по 7 часа биология седмично, 4 от които задължителен модул и 3 са избираем модул. За практическата част на изпита ще се използва лабораторията в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

    „Въпреки че тази година бяхме в различна обстановка, в повечето време работехме от вкъщи, но сме работили много пълноценно. Материалът, който включва профилираната подготовка, е на много високо ниво, почити университетско“, каза Козалиева.

    Аделина е амбицирана да постигне добър резултат на националния кръг на олимпиада, но си дава сметка, че там конкуренцията ще е много по-силна.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Съ
      Съученик на Ади
      32 0
      12:59, 18 мар 2021
      Браво Ади, Браво Госпожо! Горди сме с успехите Ви! Най-добрата госпожа по биология в областта!
    • 2
      Ме
      Мечтател
      11 -9
      13:02, 18 мар 2021
      Де да можеше Козалиева да е в Езиковата, че там няма нормални биоложки. Едната се говори че хвърля по едно око на млади напомпани момченца.
      • Са
        Само питам
        3 -1
        16:43, 18 мар 2021
        За коя става въпрос,бъди по конкретен?
      • Уч
        Учителката
        3 0
        23:20, 20 мар 2021
        То все едно избора е много голем че се пита коя, всички знаем на коя очите и се наливат със зехтин
    • 3
      Ка
      Калинков
      27 0
      13:23, 18 мар 2021
      Браво! Благодарение на личната мотивация и подкрепата от разумен преподавател, може да вървите само напред. Поздравления за Ани и г-жа Козалиева! Продължавайте в същия дух!
    • 4
      Ру
      Румии
      19 0
      13:43, 18 мар 2021
      Браво Ади, нашата гордост!
    • 5
      Вп
      ВПЕЧАТЛЕНА
      9 0
      20:19, 18 мар 2021
      Адмирации за дете и преподавател! Това трябва да се чува в образованието! Успех и на националния кръг, бъдете живи и здрави
    • 6
      Ан
      Анонимен
      5 0
      22:57, 18 мар 2021
      Няма по-добра от Козалиева. Браво
    Последни новини