От х:

Днес в x:

Хасковлийка: подлезът на „Раковски“ тъне в смрад, разруха и тъмнина

    Подлезът на булевард „Раковски“ в Хасково тъне в смрад, разруха и тъмнина, сигнализира читателка на Haskovo.net. Тя отказа да бъде цитирана и снимана заради лични съображения, но допълни, че двете й внучета и множество други деца всеки ден използват съоръжението на път към близкото училище „Иван Рилски“. „Децата минават рисковано през подлеза, където се навъртат опасни личности, а тъмнината предвещава инциденти и посегателства“, опасява се хасковлийката. Тя допълни още, че в съоръжението има падащи мазилки, стълбите са разбити, а и миризмата е непоносима. Хасковлийката настоява да се вземат мерки за почистване и привеждане на подлеза в нормален вид, тъй като пешеходните пътеки, възможни за пресичане, са доста отдалечени.

    Потърсен за коментар зам.-директорът на „Екопрогрес“ Гюнай Юсуф обясни, че общинското предприятие отговаря за осветлението, което е свързано с уличната мрежа и лампите светят само нощем. Той поясни, че преди около месец е инспектирал подлеза и осветлението е работило нормално. Юсуф допълни, че ще изпрати служители да проверят ситуацията.

    За почистването на подлеза пък отговаря сметопочистващата фирма „Грийн партнърс“, с която община Хасково има сключен договор. Оттам поясниха, че съоръжението обикновено се почиства по два пъти през лятото, при това по заявка на кметството. От „Грийн партнърс“ уточниха, че това лято вече са чистили два пъти, но обещаха да направят проверка и при необходимост отново да почистят.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Аз
      Аз
      34 -1
      12:31, 25 сеп 2018
      Всеки ден от този подлез минават стотици деца запушвайки си носа, ужасна смрад и мръсотия.Минаването с бебешка количка-мисията невъзможна
    • 2
      Това е един от най-пикантните подлези в Хасково. Даже плъховете го избягват като ненадежден.G
    • 3
      Пр
      Пр
      26 -1
      13:09, 25 сеп 2018
      Освен ужасната мръсотия, опасност има и от падащите парчета от тавана. Трябва ли да стане някаква злополука, за да се вземат мерки.
    • 4
      Ко
      Ко?
      33 -3
      13:37, 25 сеп 2018
      Гюнай Юсуф и "Грийн незнам си кой" са за съд, щом според тях подлеза е ок! Каквито и пари да се отпускат на тази фирма за поддръжка са абсолютно не заслужени! Не почистване с метличка, а ремонт на цялото съоръжение е нужно и това е ясно на всеки, само на общинарите не е!!!
    • 5
      Жи
      Живко Божков
      23 0
      13:48, 25 сеп 2018
      Даже и спринцовки от наркомани има там долу... Майката си ебало, еййй...
    • 6
      Fu
      Funky
      25 0
      13:52, 25 сеп 2018
      Тотална клоака е. Значи лятото два пъти почистване, а зимата въобще🤔
    • 7
      Н
      Н
      20 0
      13:57, 25 сеп 2018
      Общината да отпусни пари за възстановяването на подлеза!!!
    • 8
      АП
      А подлеза в Орфей?
      19 0
      14:14, 25 сеп 2018
      А подлеза в Орфей е още по-зле - пълна гнус и свърталище на съмнителни типове. Освен пикаещи и дрискащи ******и, както и разни ексхибиционисти с мръсни наклонности, оттам не минава никой. Затворете го, смрадта е ужасна!
    • 9
      Ро
      Родител
      34 0
      14:22, 25 сеп 2018
      Госпожи и господа общинари,защото сте застаряващи затова ли не обръщате внимание на младите хора за безопасното им и комфортно преминаване ,които всеки ден са принудени с риск за здравето си да "прибягват" през подлеза на Рилски.Нека всеки ден се изпращат служители на КОРЗ,за да проверяват състоянието му и когато се уверят,че всичко е наред,тогава да престанат да го наблюдават и сложете камери и там ,а не само по кръстовищата,защото на д н от там минават повече от 300 деца .Пазете децата и то го направете съвсем простичко ,с малко хигиена,наблюдение и няколко лопати цимент...
      Кмете,обърни очи навън .Срамота при 240 служители 10 стълби да не проверите и да ги оправите .
    • 10
      Ko
      Koleva
      18 0
      15:12, 25 сеп 2018
      Нека да се почиства!Какво е толкова сложно?!!
    • 11
      Хр
      храбрият войник ШВЕЙК
      13 0
      16:31, 25 сеп 2018
      Най много ме КЕФЯТ Г гия ТАРИКАТИ от КОРЗ а По цял де фиркат тая НИВА и каква е ползата от тях не е ясно на никой Обаче се ПЕРЧАТ и РЕПЧАТ като полицаи та даже и повече Някои запознати в общината казват че 70 процента от времето си прекарват ввъв вършене на ЧАСТНИ работи
    • 12
      Вр
      Вреден
      9 -7
      16:50, 25 сеп 2018
      Беливанов,иди си, вреден си и децата не може да защитиш.
    • 13
      Зл
      златко
      5 -4
      17:25, 25 сеп 2018
      гюнай юсуф като беше директор на тролейбусен транспорт беше най добре и във развитие а сега е леле мале пълна разруха и синята зона са се напълнители само ц-гани .до военния стол има едно момиче то пълен смях и срам който я назначил тя е за болярово.да се върне гюнай за директор искаме го състава
    • 14
      Ке
      Кенанския Маймун
      0 0
      02:59, 26 сеп 2018
      Тоя път е Далече от циганската махала за да кажем че са циганетата - баш наште си маймунчета правят тия поразии :))
    • 15
      Ед
      Един
      0 0
      12:37, 26 сеп 2018
      кенан мамун имаш ли раздовение на личносто стига си писал от редакцията мамун
    Последни новини