От х:

Днес в x:

Пътното сменя мантинели, общината ремонтира подлез

Изображение 1 от 6

    Хасково ще претърпи множество промени тези дни.

    От Областното пътно управление подменят и монтират на липсващите места мантинели.

    Днес работници поставиха предпазни съоръжения на отбивката на пътя от Хасково към Е-80 в посока към Пловдив.

    Преди около два месеца от фирма „Юпитер 5“, с която Агенция „Пътна инфраструктура“ има сключен договор, монтираха оградителни съоръжения по трасето между Хасково и Димитровград, където такива липсваха.

    Междувременно работници от Общинското предприятие „Екопрогрес“ започнаха обещаните преди месец ремонти на подлеза до бившия магазин „Аско Деница“. Още от вчера техниците там измазват окъртените стълби. Вече в подлеза има монтирани и осветителни тела, почистени са и отводнителните канали.

    Ремонтните дейности бяха предвидени заради наближаването на учебната година, тъй като се очаква през подлеза да преминава голям поток деца. Това се налага заради планувания ремонт в училище „Шандор Петьофи“, чиито възпитаници ще учат в сградата на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство.

    По план график ремонт трябва да има и на подлеза до ОУ „Иван Рилски“, за да могат децата от околността да го използват, тъй като заради реконструкцията на школото, учениците се местят в сградите на ПМГ и Гимназията по механо и електротехника.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ге
      Георги Христов
      4 0
      16:10, 9 авг 2016
      Ами Бента на ул.Дунав,кога ще го махнат???
    • 2
      75
      7567
      15 -12
      16:27, 9 авг 2016
      Значи за възпитаниците на Шандор Петьофи“, се ремонтират подлези, осигуряват им се две близки приемни училища! А за учениците на Иван Рилски - тях кучета ги яли! Да ходят да минават опасни кръстовища и да трамбоват през половината град. Нали трябва да се осигури на ромите комфорта. А на многобройните родители от Рилски и техните деца - всеки да се оправя както може! Грях нямат от нищо тия общинари. И учениците на Рилски искат да са в езиковата, а не в математическата. Мислихте ли с крътуните си като ги мъдрихте тия работи. На децата от Рилски им е по-близка езиковата гимназия. Пък математическата - е в района и по път за контингента на Ш. Петьофи! Ама нали трябва малко ум за да се сетите за това! Грях нямате!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Та
        ТаШакаЗулу
        6 -7
        16:37, 9 авг 2016
        ****** и се успокой!¡!
      • Ив
        иван
        5 -6
        17:02, 9 авг 2016
        в коментара ви се намира и отговора ... само трябва да помислите. В ОУ „Шандор Петьофи“, има малко деца и са успели да ги сместят в "Дървото", докато в ОУ „Иван Рилски“ става дума за "многобройните родители от Рилски и техните деца" няма как да ги настанят на едно място и съотвено са разпределени м/у две други училища. Вярно че е неудобно, гадно и всичко останало .... но да се мръка е лесно, да се реши проблема е малко по трудно. В крайна сметка, времето за изминаване пътя пеш м/у ОУ „Иван Рилски“ и ПМГ е на по-малко от 15 минути (разтоянието пеш до езиковата е малко по-голямо - 1-2 мин повече), а до Механото е по малко от 20 мин.
    • 3
      По
      потресена
      9 -1
      20:55, 9 авг 2016
      Това е най безумното нещо, което може да роди нечий мозъчен дефицит!!! Чакаме да свърши лятото та да почнем ремонтите???? Има ли съгласни с това положение родители?????
      • Iv
        Ivan
        1 -3
        23:35, 9 авг 2016
        Закон за обществените поръчки... търг, обжалване и т.н. Лятото сършило... Нека оставим сградата не ремонтирана и да мрънкаме за лошата база и Стара сграда
      • Ро
        родител
        1 -1
        10:07, 10 авг 2016
        да, така е. Това е престъпление! За този ремонт се знаеше още м. февруари. защо не си започнаха процедурите тогава, та през юли за започне ремонта! Сега училището ще остане празно и неремонтирано почти цялата предстояща учебна година. А ние ще се чудим какви комбинации да правим с воденето на децата си - ту първа, ту втора смяна! Разбира се, че искаме да се ремонтира училището, но не
        в полза само на фирмите с "обществени поръчки", които ще се облагодетелстват от това.
    • 4
      Аб
      Абе байти Иване
      6 -2
      08:18, 10 авг 2016
      Да бе, на чужд гръб всичко може. Били сме мрънкали. Няма да мълчим като стадо овце! Настройката на повечето родители относно ремонта в Рилски беше положителна! Голяма част мислеха, че е оправдано да се изтърпят неудоства и дори опасности за децата, за да учат след максимум година в по-приятна, чиста и уютна среда. И всеки се надяваше, че дори ще бъде по-кратък ремонта, защото училището вече е празно! Но какво се оказа - общинарите една обществена поръчка не могат да оправят, камоли да почнат ремонта! Ами за какво да търпиш несгоди - като най вероятно децата ти няма и да помиришат новата среда - след две години голяма част ще са завършили. Защо трябва да им се отнема правото на образование в близко училище. Никой от нас родителите не е избирал децата да ходят на училище в другия край на града, да бъдат само втора смяна - до 18.30, да няма занимални, да няма къде да се хранят, да не им стига времето да си напишат домашните и ДА НЯМА КАК РОДИТЕЛИТЕ да помогнат в това. Нали се сещате, че завършването на учебните часове и прибирането към 19.00 часа не са предпоставка тепърва да започнат родителите да попълват безкрайните и безмислени сборници, работни тетрадки и да пишат ограмни домашни. От всичко това на децата в този час очевидно нищо няма да остане в главата! Ей това ги чака всички деца. Не само ще мрънкаме, ами и ще си потърсим правата!
    • 5
      Ха
      ХАЙДЕ ДА НЕ СТАВАМЕ ЗА СМЯХ
      4 -1
      09:21, 10 авг 2016
      Сградата на пмг беше ремонтирана основно без да се налага преселение на народите - по време на учебната година извършиха санирането, т.е. Външните ремонтни работи, а през лятото - вътрешния ремонт. При срок година и половина за изпълнение на поръчката - тази схема на организация на работата е напълно приложима и целия този хаос с пръснатите из целия град деца се спестява на всички.
    • 6
      По
      Подкрепям горното
      0 0
      15:40, 10 авг 2016
      Да, не искаме да местят никъде децата ни! Горната схема е приложима напълно - за да е празно училището - това означа, че във всеки един момент и във всяка стая и местенце ще се работи. Изобщо няма да е така - никоя от всички кандидатствали фирми не разполага с армия строители. Те ако се съберат толкова работници, взаимно ще си пречат. Когато простите общинари си пускаха тези празки и предложение от РИО и директорката на Рилски си дадоха задниците без да спорят и преценят, че това е абсурдно. Хайде сега тъпите експерти и тая нагла директорка да оправят бъркотията, която забъркаха. Няма да стане тая работа - УЧИЛИЩЕТО ДА Е ПРАЗНО, ПЪК ДЕЦАТА ПРОГОНЕНИ! Грешни са ви сметките.
    Последни новини