От х:

Днес в x:

-2 °C

20 мераклии за стола на кмета на Хасково влязоха в общината

  20 ученици от „Иван Рилски“ изявиха желание да заемат стола на кмета Добри Беливанов и да поемат управлението на община Хасково. Тъй като градоначалникът е в отпуск, всеки един от тях имаше възможност да седне на мястото на временно изпълняващия функциите му – заместник-кмета Велин Балкански.

  Третокласниците разгледаха кабинета му с голям ентусиазъм и си направиха снимки за спомен, седнали в стола на Балкански. Учениците бяха категорични, че за първи път влизат в общинската администрация. Те бяха наясно, че кметът има много задължения и носи отговорност за управлението на общината.

  „На пръв поглед е лесно да си кмет, но иначе изобщо не е така“, единодушни бяха възпитаниците на ОУ „Иван Рилски“. От своя страна Велин Балкански напомни, че от догодина те ще учат в напълно обновена сграда, която се ремонтира с европейски средства. Заради строителните дейности тази учебна година децата са разпределени в други две училища – ПМГ “Боян Петканчин” и ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви". Учениците пък подариха на Балкански декоративно яйце.

  По-късно третокласниците влязоха в конферентната зала на администрацията, където има изложени много награди и грамоти за общината.

  Днешното посещение на учениците от групата по предприемачество се осъществи по проект „Твоят час“ на ОУ „Иван Рилски“. Това е една от множеството инициативи по проекта, чиято цел е децата да получат начални знания, обясни ръководителят на групата Катя Вълкова, учител в школото. Тя обясни, че освен запознаване с институциите, децата ще научат и за различните професии, ще получат знания и в бизнес сферата.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Да
   Дари
   5 -3
   19:27, 13 апр 2017
   Оставка оставка оставка
  • 2
   Не
   Незапознат
   3 -2
   21:15, 13 апр 2017
   Тези деца са уж във ваканция но проектите си вървят.Брей неуморни педагози!Винаги и по всяко време са готови да образоват и напътстват децата.Не напразно преумората е характерна за съсловието им.То впрочем кметският стол си е направо предприемаческа професия.Професия-КМЕТ.
   Не звучи лошо.
  • 3
   Ва
   Ваню
   0 -4
   21:37, 13 апр 2017
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 4
   Г-
   г-жа Табакова
   5 -3
   00:35, 14 апр 2017
   И моят мъж Жоро - лидото е мераклия за този стол. Затова всеки божи ден е там. Ох, кога ли ще се сбъдне мечтата му. С моята приятелка Джемиле, с новото наименование Жана готвим преврата . Ние колим и ние бесим в общината
  • 5
   Ма
   мастикаджия
   2 -2
   08:00, 14 апр 2017
   Само пионерските връзки им липсват.

  Хороскоп за 07.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
  07 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
  07 дек 2019
  Последни новини