От х:

Днес в x:

28 °C

20 мераклии за стола на кмета на Хасково влязоха в общината

  20 ученици от „Иван Рилски“ изявиха желание да заемат стола на кмета Добри Беливанов и да поемат управлението на община Хасково. Тъй като градоначалникът е в отпуск, всеки един от тях имаше възможност да седне на мястото на временно изпълняващия функциите му – заместник-кмета Велин Балкански.

  Третокласниците разгледаха кабинета му с голям ентусиазъм и си направиха снимки за спомен, седнали в стола на Балкански. Учениците бяха категорични, че за първи път влизат в общинската администрация. Те бяха наясно, че кметът има много задължения и носи отговорност за управлението на общината.

  „На пръв поглед е лесно да си кмет, но иначе изобщо не е така“, единодушни бяха възпитаниците на ОУ „Иван Рилски“. От своя страна Велин Балкански напомни, че от догодина те ще учат в напълно обновена сграда, която се ремонтира с европейски средства. Заради строителните дейности тази учебна година децата са разпределени в други две училища – ПМГ “Боян Петканчин” и ПГМЕТ “Стойчо и Кица Марчеви". Учениците пък подариха на Балкански декоративно яйце.

  По-късно третокласниците влязоха в конферентната зала на администрацията, където има изложени много награди и грамоти за общината.

  Днешното посещение на учениците от групата по предприемачество се осъществи по проект „Твоят час“ на ОУ „Иван Рилски“. Това е една от множеството инициативи по проекта, чиято цел е децата да получат начални знания, обясни ръководителят на групата Катя Вълкова, учител в школото. Тя обясни, че освен запознаване с институциите, децата ще научат и за различните професии, ще получат знания и в бизнес сферата.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Да
   Дари
   5 -3
   19:27, 13 апр 2017
   Оставка оставка оставка
  • 2
   Не
   Незапознат
   3 -2
   21:15, 13 апр 2017
   Тези деца са уж във ваканция но проектите си вървят.Брей неуморни педагози!Винаги и по всяко време са готови да образоват и напътстват децата.Не напразно преумората е характерна за съсловието им.То впрочем кметският стол си е направо предприемаческа професия.Професия-КМЕТ.
   Не звучи лошо.
  • 3
   Ва
   Ваню
   0 -4
   21:37, 13 апр 2017
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 4
   Г-
   г-жа Табакова
   5 -3
   00:35, 14 апр 2017
   И моят мъж Жоро - лидото е мераклия за този стол. Затова всеки божи ден е там. Ох, кога ли ще се сбъдне мечтата му. С моята приятелка Джемиле, с новото наименование Жана готвим преврата . Ние колим и ние бесим в общината
  • 5
   Ма
   мастикаджия
   2 -2
   08:00, 14 апр 2017
   Само пионерските връзки им липсват.

  Хороскоп за 03.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  03 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  03 авг 2020
  Последни новини