От х:

Днес в x:

Кметът Станислав Дечев се включи в „Походът на книгите“

Изображение 1 от 5

    Кметът на Община Хасково Станислав Дечев се включи в „Походът на книгите“, съобщиха от местната администрация. Градоначалникът прие поканата на третокласниците от ОУ „Шандор Петьофи“ и им гостува днес.

    „С удоволствие идвам тук, защото това е моето първо училище. Сега то е много по-модерно и по-красиво. Читалнята, в която се намираме, преди беше зала за тържества, а днес тя е слънчева библиотека с удобства за четене на книги и за почивка“, каза Станислав Дечев.

    Той прочете на децата приказката „Защо зайчето има дълги уши“ и заедно с тях коментира поуката от тази история. Третокласниците изненадаха своя гост с подарък. Кметът получи уникалната книга „Витязът Янош“ от Шандор Петьофи, написана собственоръчно от всички деца в училището и илюстрирана от тях. Изданието е по повод 50 години от създаване на учебното заведение и е единствено по рода си.

    „Това е нашето училище и аз, и вие, трябва много да се гордеем с него. Да го обичаме така силно, както обичаме и нашия красив град Хасково“, каза кметът Станислав Дечев и благодари на децата за позитивната и ползотворна среща.

    „Походът на книгите“ се организира от Асоциация „Българска книга“. Тазгодишното дванадесето издание на кампанията е под знака „КаузаГрамотност“. Станислав Дечев и екипът му подкрепят кампанията, която има за цел на насърчи любовта на децата и младите хора към четенето и към книгите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Км
      Кмета
      0 0
      09:00, 10 апр 2024
      да спре да сече дървета, защото може да бъде даден под съд, самозабрави се
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини