От х:

Днес в x:

Оригинали на Салвадор Дали могат да се видят от четвъртък в Димитровград

    Изложба с оригинални литографии на великия Салвадор Дали ще може да бъде разгледана от четвъртък, 25 януари в Димитровградската градска художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Ще бъдат изложени и творби на друг известен сюрреалист - Джорджо де Кирико. 

     

    Става дума за над 60 литографии. Кураторът на изложбата и собственик на творбите Василий Кесаури не посочва точната стойност на изложените творби, но подчертава, че до една са със сертификат, подписани са от авторите.

     

    Той твърди, че да се купува Дали е особено рисково, тъй като пазарът е залят от негови ментета. Затова и задължително трябва да има проверен сертификат, както и проверка от експерт. Изложените в Димитровград са минали през всички подобни тестове.

     

    Колекцията на семейство Кесаури в момента наброява над 3000 творби, има такива на Хокусаи, Гоя, Делакроа, импресионисти. Всъщност миналогодишната изложба в димитровградската галерия с неща на Дега, Реноар, Сисле, Тулуз Лотрек и Гоген, беше пак с картини на фамилията.

     

    Те организират изложби от около десет години. Имат подготвени 28 експозиции. След кратко замисляне Василий пресмята, че сегашната в Димитровград е номер 121 или 122.

     

    Излагали са и в големи градове, но нямат нищо против да го правят и в малките населени места, където хората имат по-малко възможности да видят на живо класици в изкуството.

    В България освен в Димитровград, са правили изложби и в Силистра, Русе и Перущица. За тях тук е топла страна - и хората, и времето са такива.

     

    Фамилия Кесаури са грузинци, но живеят във Франция и Латвия. 

     

    Изложбата ще се открие на 25 януари от 16:30 часа.

     

    Цени на билетите

    Входен билет за:
    Възрастни – 12 лв.
    Ученици и пенсионери – 8 лв.
    Група от 10 души ученици с придружител – 4 лв.
    Деца до 6 години – безплатно

     
    ХГ "П. Чурчулиев" 
    бул. "Д.Благоев" №7 
    6400 Димитровград 
    ФБ:Галерия Чурчулиев
    0391/6 45 02 
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини