От х:

Днес в x:

Хасковска гимназия с награда за принос в развитието на интелигентния туризъм в България

    Само дни след като Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ бе номинирана за европейска награда за иновативно обучение по проект „Смарт учител“ от Центъра за развитие на човешките ресурси, гимназията получи ново признание за дейността си.

    Хасковската гимназия бе отличена в категория „Училище по хотелиерство и ресторантьорство“ с принос в развитието на интелигентния туризъм в България по време на VI-та международна конференция Smartourism.bg, която се проведе в София под патронажа на Министерството на туризма. Годишната награда Smartourism.bg `2023 бе връчена на директора на гимназията Пенка Георгиева по повод въведената в училището иновация проектно-базирано обучение по чужд език по професията. В обучението по професионален английски език се поставя акцент върху сътрудничеството между ученици от специалности „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“ и „Рекламна графика“, при което се създава общ туристически продукт като се използват дигитални технологии.

    Сред отличените за въведени образователни и дигитални туристически иновации на конференцията са издателство Клет и организации от България, Словения и Италия.

    Smartourism.bg е събитие, насърчаващо разработването на иновативни технологични решения в областта на туризма, с участието на ученици, студенти, преподаватели, експерти, дизайнери, разработчици на софтуер и издателства.

    Тази година в конференцията взеха участие Мариета Георгиева, заместник-министър на образованието и науката, проф. д-р Мариела Модева от министерството на туризма и д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Национален борд по туризъм. В няколко панела с участието на експерти бяха обсъдени предизвикателствата и иновациите в развитието на човешките ресурси в областта на туризма, иновативни и креативни модели в доброто управление на туризма, дигитализацията на туристическото преживяване и устойчивост на интелигентния туризъм.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини