От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм показа изложба с рекламна графика

    Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково представиха годишна изложба с рекламна графика.

    По този повод днес учебният ресторант в гимназията бе превърнат в импровизирана галерия. Експозицията включва политически плати, спортни плакати, брошури, рекламни каталози, лога, плакати, банкноти, пощенски марки, опаковки, сувенири, календари, компютърни рисунки, изработени по идея и проект на учениците от 8, 9, 10 и 11 клас от специалност „Рекламна графика“, разкрита преди 4 години.

    „Целта на тази изложба е да покажем какво са успели да научат възпитаниците на нашата гимназия, какви знания и умения са придобили. Бизнесът да види, че ние подготвяме кадри – знаещи и можещи, разбира се с базови умения, като по този начин може да си бъдем полезни. Ще търсим подкрепа и партньорство във връзка с бъдещата професионална реализация на учениците“, каза учителят по специални предмети в специалност „Рекламна графика“ Даниела Боева.

    Поздравления към учениците отправи директорът на гимназията Пенка Георгиева. „Туризъм без реклама няма как да се развива. И не само туризмът, всяко нещо трябва да бъде рекламирано, за да се знае", каза Георгиева.

    На откриването на изложбата присъстваха представители на Регионалното управление на образованието, на Община Хасково, на Областна администрация - Хасково, на Училищното настоятелство и местния бизнес, който подкрепя младите дизайнери и рекламисти от първите им часове в ПГТ „Александър Паскалев“.

    Преди няколко дни 14 ученици от ПГТ „Александър Паскалев“ записаха успешно участие в национално състезание по рекламна графика. Всички са се класирали за следващия етап, а един ученик се е класирал на призовото второ място, което се равнява на Отличен 6 от изпит и му дава право за прием в университет, разказа Даниела Боева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      БРАВО!
      7 0
      15:22, 20 юни 2023
      Наистина сте успели! Нека има повече такива таланти!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини