От х:

Днес в x:

Отпечатък от левия крак на Стоичков и пластика, посветена на големия футболист, ознаменуваха 100 -годишнината на ФК “Хеброс“

    Харманли днес беше облян от радост и емоции. В града посрещнаха една от най-големите спортни звезди на България и света Христо Стоичков. Камата гостува на Харманли, откъдето тръгва неговата шеметна футболна кариера, отвела го до световните терени и върхове, за отбелязването на 100 години от създаването на ФК „Хеброс“. По този повод беше открита пластика с емблематичните за футболиста завоевания и с фланелката с вечния №8. Пред нея в звезда на славата Стоичков остави и отпечатък от левия си крак и подписа си.

    Пластиката е създадена от местния скулптур Тамер Халил по идея на кметът на Харманли Мария Киркова. Тя е изработена от гранит и бронз, висока е 2,75 метра.

    Камата благодари на всички присъстващи, но особено емоционално беше обръщението му към колегите му спортисти, които бяха дошли, за да го поздравят. Без да крие вълнението си Стоичков прегърна всеки един от тях.

    Емоцията е голяма, защото благодарение на тях думата „аз“ съм я забравил, тя не съществува. За това златно поколение-поклон, каза Христо Стоичков.

    Това произведение е за всички, защото без тях нямаше да се сбъднат моите мечти. Всичко се печели, когато имаш голям колектив, каза още Стоичков и отново, посочвайки към някогашните си съекипници, продължи: Те ме научиха още от първия ден как да се грижа за себе си, как трябва да тренирам, как да преследвам своите мечти.

    Много от мъжете също не успяха да сдържат сълзите си при това обръщение на благодарност и признателност към тях от страна на именития футболист.

    Кметът на Харманли приветства голямата спортна звезда. Вие давате сили на децата мечтите им да се сбъдват, посочи Мария Киркова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини