От х:

Днес в x:

“Саяна Хасково” с първа победа в първенството

    “Саяна Хасково” записа първа победа в първенството. Във втори кръг от Трета Югоизточна лига домакините се наложиха над “Борислав”- Първомай. Така новият тим на Хасково, който бе сформиран в края на месец юни, записа първия си успех. Домакините стартираха в двубоя по-активно от съперника си. След няколко пропуснати положения хасковлии все пак стигнаха до попадение. Васил Колев излезе сам срещу вратаря на “Борислав”, но бе съборен в наказателното поле. Последва дузпа,  с изпълнението на която се нагърби Тейнур Марем.

    Вратарят на гостите усети ъгъла и дори докосна топката с ръка, но удара на Марем бе силен и той отбеляза точно попадение в мрежата. Гол и преднина за  “Саяна Хасково” още в 18 минута на мача.

    След точния удар домакините организираха още няколко добри атаки, но не успяха са удвоят преднината си до почивката. Опасни атаки организираха и гостите, но и техните опити не завършиха с гол. В крайна сметка отборите се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

    Втората част започна равностойно, а първото сериозно положение бе пред вратата на “Саяна”. До изравняване обаче не се стигна, тъй като нападателят на гостите стреля над вратата, пазена от Малинов. 

    Десетина минути след почивката хасковлии удвоиха преднината си. Секунди след като влезе на терена, ветеранът Недялко Хубенов получи извеждащ пас, показа завидна скорост и матира вратаря на “Борислав”- Първомай за 2:0.

    В 70 минута Хубенов излезе сам срещу врататя на гостите и можеше да направи резултата 3:0, но стражът на Първомай отрази удара му.

    15-ина минути преди края на мача резултатът все пак стана 3:0. А точен за „Саяна Хасково“ бе  Мирослав Илиев.

    В следващия кръг от първенството “Саяна Хасково” гостува на “Гигант”-Съединение. Двубоят е на 21 август от 18:00 часа.

    Преди това хасковлии имат мач за Купа България. В сряда тимът играе срещу “Левски”-Крумовград.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ха
      Хасково
      9 -4
      21:12, 15 авг 2021
      И днес момчета играха добре,за три дни,две победи с по 3:0,чудесно представяне,има потенциал в този отбор за промоция във Втора Лига,този или следващият сезон,с още 2-3 попълнения ще се получат нещата!
      Предстоящият мач,като гости на Левски Крумовград в сряда,от предварителните кръгове за Купата на България ще е ГОЛЯМО дерби,дано успеем да ги излъжем,че и те имат амбиции за Втора Лига.
      • То
        Това не е Хасково
        3 -7
        23:33, 15 авг 2021
        Тупа-лупа в сряда! Горски извор ще отнесе петица к... Виж коментара
    • 2
      Не
      Непукиста
      5 -2
      03:03, 16 авг 2021
      Пише се 46,57,72,90 мин!
      Не 10 мин. преди края или 15 мин.
      А иначе Левски Крумовград голям отбор ШЛ,
      събрани от махалата.
    • 3
      Ур
      урумов андрей
      6 -3
      07:42, 16 авг 2021
      браво хасковски лъвчета. само напред и нагоре
    Последни новини