От х:

Днес в x:

85 състава от 30 населени места на Фестивала "По стъпките на Св.Богородица"

    85 състава от 30 населени места представиха традиционните за Тракия и поречието на река Марица обичаи, песни и танци в Деветото издание на Фестивала за автентичен фолклор "По стъпките на Св.Богородица", което се провежда в димитровградското с. Добрич.

    В рамките на двата дни-14 и 15-ти август -на Голяма Богородица среща си дадоха млади и опитни пазители на българските традиции.

    Фестивалът има състезателен характер, а наградите разпредели жури в състав:Александър Милушев, Тенчо Тенчев и Димитър Бонев.

    Снощи за доброто настроение на жителите и гостите на празника в Добрич се погрижиха оркестрантите от Виевската група, а тази вечер от 20 ч на мегдана хората ще веселят музикантите и певците от „Агрофермер“.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ге
      Георгиев
      9 -6
      15:03, 15 авг 2021
      Нека да има повече такива събития, които съхраняват традициите. Само поздравления за участниците и организаторите. Все още в тази страна НЕ всичко е чалга.
    • 2
      Ко
      Коко
      6 -4
      17:04, 15 авг 2021
      Пълен майтап в сърцето на Тракия, този кмет е поканил Виещите от Родопите!!! Толкова добри оркестри от Тракия има, та помашки песни ще слушаме. Марин е предател, като тракиец!!!! Кой от Родопите ще пазари тракийски оркестър да им свири!
    Последни новини