От х:

Днес в x:

Осмокласници от Гимназията по туризъм с урок в галерия „Атанас Шаренков“

    Осмокласници от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“, специалност „Рекламна графика“, проведоха днес часовете си по музика и по изобразително изкуство в художествената галерия „Атанас Шаренков“. Бинарният урок е част от дейностите по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“. Темите, свързани с изкуството, бяха подготвени под ръководството на преподавателите по музика Росена Кирякова и по изобразително изкуство Маринела Митева. Сред тях бяха „Национални и регионални художествени музеи и галерии“, „В концертната зала“, „Композиторско творчество“.

    Особено впечатление на учениците направиха картините на Атанас Шаренков – български художник живописец и реставратор, технолог на живопис и стенопис, и наситените с багри портрети и пейзажи на хасковския художник Христо Форев.

    Музиканти от Камерния оркестър на град Хасково запознаха учениците с различни лъкови музикални инструменти - цигулка, виола и виолончело. Те изсвириха откъси от произведения на световноизвестните композитори Моцарт, Вивалди, Бетовен, както и интересни произведения от съвременни автори - танго, валс, рок, част от „Бохемска рапсодия“ на група Куин. Всички присъстващи се насладиха на живото изпълнение на невероятните професионалисти.

    Хасковският фотограф Славян Костов даваше ценни съвети на бъдещите екскурзоводи Станислав и Недялко във видео заснемането на интересния урок.

    На урока присъстваха директорът на Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ Пенка Георгиева и заместник-директорът по учебната дейност Бинка Гаджева. В организацията на събитието се включиха преподавателите по професионална подготовка Живка Димитрова и Ралица Кисекчиева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини