От х:

Днес в x:

Поетът Мартин Спасов запали огъня на „Южна пролет“

    Поетът Мартин Спасов, носител на статуетката Бронзов пегас, като лауреат от 2014 година, запали тази вечер символичния огън на 49-ото издание на Литературните дни „Южна пролет“ в Хасково. Той направи това под звуците на химна на литературните празници, изпълнен от Духовия оркестър към община Хасково и хор „Родна песен“, под диригентството на Мартин Антонов.

    Пред сградата на театъра заместник-кметът Мария Вълчева приветства гостите на Хасково и дебютантите в Националния конкурс за литературни произведения. Тази година с първите си авторски книги участват 29 души в жанровете „Поезия“ , „Проза“ и „Детска литература“.

    "Пожелавам на всички творци да достигнат до възможно най-широка аудитория, защото книгата е жива, и като всяко живо същество има душа, сърце и нужда от приятели", каза тя в приветствието си.

    Вечерта продължи в Театъра с поетичния спектакъл "Сребърна любов" от Недялко Йорданов, под музикалния съпровод на роял на Хайгашод Агася. Книгите на Йорданов "Пепел ми на езика", "Часът на истината наближава" и "Сребърна любов" представят двамата пред хасковската публика.
    Програмата днес завършва с лауреатска вечер на Мартин Спасов.

    За Haskovo.net той сподели какво се е променило след участието му преди седем години в „Южна пролет“: Минаха седем години откакто аз станах лауреат в Хасково, както се казва „първите седем“. Научиха ме на притихване, на смирение. Знам колко е важен за всеки творец дебютът му. Аз имах щастието моята дебютна книга да ми отвори пътища, да ме запознае с много хора, с които трептим на едни честоти. Затова и аз подкрепям младите хора и им желая успех“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      То
      този корупционен цирк
      3 -6
      19:43, 26 май 2021
      до кога ще продължава? Да направят 20% такса смет за да крадат пари през конкурса?
    • 2
      Па
      Паржу
      3 -5
      22:26, 26 май 2021
      Защо кмета не открива събитието? Можа да си покаже боя в Орлово. Или го държи още махмурлука от абитуриентския бал.
    • 3
      Ра
      Рачков пръдлето
      0 -3
      09:08, 27 май 2021
      Голям праз
    Последни новини