От х:

Днес в x:

37 °C

Поетът Мартин Спасов запали огъня на „Южна пролет“

  Поетът Мартин Спасов, носител на статуетката Бронзов пегас, като лауреат от 2014 година, запали тази вечер символичния огън на 49-ото издание на Литературните дни „Южна пролет“ в Хасково. Той направи това под звуците на химна на литературните празници, изпълнен от Духовия оркестър към община Хасково и хор „Родна песен“, под диригентството на Мартин Антонов.

  Пред сградата на театъра заместник-кметът Мария Вълчева приветства гостите на Хасково и дебютантите в Националния конкурс за литературни произведения. Тази година с първите си авторски книги участват 29 души в жанровете „Поезия“ , „Проза“ и „Детска литература“.

  "Пожелавам на всички творци да достигнат до възможно най-широка аудитория, защото книгата е жива, и като всяко живо същество има душа, сърце и нужда от приятели", каза тя в приветствието си.

  Вечерта продължи в Театъра с поетичния спектакъл "Сребърна любов" от Недялко Йорданов, под музикалния съпровод на роял на Хайгашод Агася. Книгите на Йорданов "Пепел ми на езика", "Часът на истината наближава" и "Сребърна любов" представят двамата пред хасковската публика.
  Програмата днес завършва с лауреатска вечер на Мартин Спасов.

  За Haskovo.net той сподели какво се е променило след участието му преди седем години в „Южна пролет“: Минаха седем години откакто аз станах лауреат в Хасково, както се казва „първите седем“. Научиха ме на притихване, на смирение. Знам колко е важен за всеки творец дебютът му. Аз имах щастието моята дебютна книга да ми отвори пътища, да ме запознае с много хора, с които трептим на едни честоти. Затова и аз подкрепям младите хора и им желая успех“.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   То
   този корупционен цирк
   3 -6
   19:43, 26 май 2021
   до кога ще продължава? Да направят 20% такса смет за да крадат пари през конкурса?
  • 2
   Па
   Паржу
   3 -5
   22:26, 26 май 2021
   Защо кмета не открива събитието? Можа да си покаже боя в Орлово. Или го държи още махмурлука от абитуриентския бал.
  • 3
   Ра
   Рачков пръдлето
   0 -3
   09:08, 27 май 2021
   Голям праз
  Последни новини