От х:

Днес в x:

Обявиха приема на творби за 49-то издание "Южна пролет"

Приемът на творби за 49-то издание на дебютния конкурс за литература "Южна пролет" вече е отворен.

За участие в него се приемат първи книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в жанровете: поезия, проза, литературна критика и литературна история, детска литература, филмов сценарий и драматургия.

Датите, определени от Община Хасково, за провеждането на престижния национален конкурс са 26, 27 и 28 май. Подготвя се и базар на книгата.

Книгите, филмовите сценарии и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 1 януари 2020 година до 31 март 2021 година. Те трябва да се представят най-късно до 30 април.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат” с бронзова статуетка „Пегас” и парично възнаграждение в размер на 1 000 лева.

Ще бъде връчена и  наградата на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев” в размер на 2 000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Заради пандемията все още не е решено дали авторите ще участват в конкурсните дни присъствено, или за втори път в историята на конкурса той ще се проведе дистанционно.

Това се случи за първи път миналата година, но въпреки това в конкурса участваха 22-ма автори, а журито работи онлайн.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини