От х:

Днес в x:

Баскетболистите на Хасково в благотворителен мач в подкрепа на болна жена

Баскетболистите на Хасково се включиха в благотворителен мач в подкрепа на лечението на 30-годишната Петя Костова от Кърджали, която страда от лимфом на Ходжкин. Срещата се проведе снощи под егидата на областния управител Никола Чанев. Инициативата бе организирана от момчетата от БК „Фаворит“. Техни съперници на терена в зала „Арпезос“ в Кърджали бяха играчите на БК “Хасково“.

Инциативата е наречена „Ново начало“ и има за цел да обедини любителите на баскетбола около благотворителната кампания на областния управител „Да подарим надежда за Коледа“, обясни Владин Иванов, капитан на клуба и инициатор на мача. Той изказа благодарност към гостите от Хасково, които откликнаха на поканата и се включиха в мача. „Специални благодарности на Димитър Георгиев-организатор в отбора и на известния хасковски баскетболен съдия Ивайло Ресиловски, който се отзова, без хонорар, на нашата покана и води коректно срещата“, заяви още Владин Иванов.

На терена в спортната зала се присъединиха отборите на момичетата от Кърджали и Златоград, както и участниците в танцовата формация „Първи на хорото“.

Първа топка хвърли председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а областният управител на Кърджали Никола Чанев се включи в отбора на домакините.

По време на изявата снощи имаше демонстрации на точен дрибъл и стрелби от зоната на трите точки.

Събраните 1450 лева от инициативата вече са приведени по сметката на Петя Костова, каза капитанът Владин Иванов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини