От х:

Днес в x:

Шампионска титла за Хасково и в баскетбола

    Днешната неделя е добър ден за хасковския спорт – часове след златото за девойките в хандбала, женският баскетболен отбор на Хасково спечели финалната серия срещу Монтана в зала „Дружба“ и се окичи с титлата в държавното първенство. С резултат 87:81 „Хасково 2012“ триумфира със златен дубъл, след като само преди по-малко от два месеца грабна и купата на България.

    Мачът беше много оспорван, а залата бе пълна с ентусиазирани фенове. Отборът на Хасково игра без капитана си Радостина Димитрова, която получи контузия в последната среща в Монтана, но момичетата на треньора Елена Станкова бяха изключително мобилизирани.

    Мачът беше равностоен. В първата част Монтана поведе с няколко точки и запази аванса си в началото на втората. Хасковлийки обаче успяха да обърнат резултата. През третата част домакините запазваха комфортна разлика от 5-6 точки, а през четвъртата разликата стана двуцифрена.

    Няколко минути преди края гостите успяха да се доближат на 4 точки, но хасковлийки отново увеличиха аванса си, като секунди преди сирената водеха с 8 точки.

    След края на мача залата избухна. Публиката горещо аплодира победителките, а малобройната агитка от Монтана също възнагради с аплодисменти своите баскетболистки при награждаването.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Фе
      фен
      29 0
      21:47, 30 апр 2017
      Браво.Големи сте.
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      29 0
      22:00, 30 апр 2017
      Честито ! Първа титла в отборен спорт
      Поздравявам всички момичета за сърцатата игра !
    • 3
      Ko
      Koko
      24 -18
      22:02, 30 апр 2017
      Браво на Кмета. Без неговата подкрепа не можеше това да се случи.
    • 4
      Ве
      Верно ли бе ...
      21 0
      23:57, 30 апр 2017
      Браво , гледах Ви - добри бяхте !!!
    • 5
      Ко
      Компакт
      22 0
      07:41, 1 май 2017
      Шампиони,шампиони лялялаааала поздравления на 120% се раздадоха всичките 40минути и заслужено доминираха и спечелихме серията, бравоссссс за сърцатата игра на Челси и Уолтия и на нашите също Радостина Димитрова, Виолина,Деляна и Катето, жалко за контузията на Стефка Николова , Петя Бояджиева също е бъдещето на бг баскета,дано по често и се дава шанс в игра :):):)
    Последни новини