От х:

Днес в x:

18 °C

Упорита харманлийка успя да промени разписанието на влака

  Светлана Николова от Харманли, журналист и общински съветник, успя да промени разписанието на влаковете, които минават през града. От днес, 1 март, всички влакове, минаващи през Харманли, ще спират и на гарата, и на новата жп спирка. Досега по разписание само 4 от 10-те преминаващите по линията влакове спираха на гарата.

  Упоритата харманлийка била затрупана от оплаквания на съграждани, предимно възрастни хора, които били объркани от новото разписание на БДЖ, според което някои тренове спирали на гарата, други не. По навик мнозина чакали влака да спре на тяхната гара и така се озовавали на перона в Любимец. Гарата и новата спирка са на разстояние 2.5 километра, което още повече затруднявало пътниците.

  Светлана Николова написала писмо до ръководството на БДЖ, в което излага своите и хората аргументи против нелепото разписание, според което влаковете профучават покрай модернизирания и електрифициран 280-метров перон на гарата и спират на новата спирка. Според същото нелепо разписание от трите бързи влака само един спира на гарата, а от 7-те пътнически – едва три.

  От ръководството на БДЖ отговарят, че са разгледали писмото й и я уведомяват, че от 1 март всички влакове ще спират и спирката, и на гарата в Харманли.

  „Дори когато на пръв поглед нещо изглежда невъзможно, с повече упоритост нещата се получават“, коментира пред Haskovo.net Светлана Николова.

  Припомняме, че тя е журналистката, която повдигна въпроса за събарянето на емблематичната сграда на бившия тютюнев склад в Харманли, известен като „Монопола“.  Светлана Николова оповести и плъзналите зарази в бежанския лагер в града, които властите упорито отричаха.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Пе
   Петя Карабакалова
   26 -1
   08:01, 1 мар 2017
   В навечерието на много българския и много патриотичния 3 - ти март, на женския 8 - ми март,
   една българка от Харманли с упоритостта и интелекта си прави чудеса, бори несправедливости, негативи и нечестните и продажни управници в държавата. Със своя женски хъс, непоклатима вяра в справедливостта и желязна гражданска позиция на честен и открит човек, Светлана Николова извоюва победи в името на гражданите на Харманли, всички онези, които все още имат смелостта и достойнството да живеят в града на Белоногата, град със затихващи функции по вина на неадекватните управляващи.
   Да си пожелаем, граждани, да излезем от летаргията и да последваме стъпките й! Те са път към благоденствието на всички ни.
   А на Светлана Николова - да свети все така силно с борческото си присъствие в социалния живот!
  • 2
   Ге
   Георги Димитров
   1 0
   15:57, 2 мар 2017
   Браво, Светла! За гарата си абсолютно права .Адмирации!!! За тютюневия склад би трябвало да се информираш малко повече, защото не винаги емоциите раждат правилни решения!

  Хороскоп за 15.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  15 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  15 юни 2021
  Последни новини