От х:

Днес в x:

Упорита харманлийка успя да промени разписанието на влака

    Светлана Николова от Харманли, журналист и общински съветник, успя да промени разписанието на влаковете, които минават през града. От днес, 1 март, всички влакове, минаващи през Харманли, ще спират и на гарата, и на новата жп спирка. Досега по разписание само 4 от 10-те преминаващите по линията влакове спираха на гарата.

    Упоритата харманлийка била затрупана от оплаквания на съграждани, предимно възрастни хора, които били объркани от новото разписание на БДЖ, според което някои тренове спирали на гарата, други не. По навик мнозина чакали влака да спре на тяхната гара и така се озовавали на перона в Любимец. Гарата и новата спирка са на разстояние 2.5 километра, което още повече затруднявало пътниците.

    Светлана Николова написала писмо до ръководството на БДЖ, в което излага своите и хората аргументи против нелепото разписание, според което влаковете профучават покрай модернизирания и електрифициран 280-метров перон на гарата и спират на новата спирка. Според същото нелепо разписание от трите бързи влака само един спира на гарата, а от 7-те пътнически – едва три.

    От ръководството на БДЖ отговарят, че са разгледали писмото й и я уведомяват, че от 1 март всички влакове ще спират и спирката, и на гарата в Харманли.

    „Дори когато на пръв поглед нещо изглежда невъзможно, с повече упоритост нещата се получават“, коментира пред Haskovo.net Светлана Николова.

    Припомняме, че тя е журналистката, която повдигна въпроса за събарянето на емблематичната сграда на бившия тютюнев склад в Харманли, известен като „Монопола“.  Светлана Николова оповести и плъзналите зарази в бежанския лагер в града, които властите упорито отричаха.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пе
      Петя Карабакалова
      26 -1
      08:01, 1 мар 2017
      В навечерието на много българския и много патриотичния 3 - ти март, на женския 8 - ми март,
      една българка от Харманли с упоритостта и интелекта си прави чудеса, бори несправедливости, негативи и нечестните и продажни управници в държавата. Със своя женски хъс, непоклатима вяра в справедливостта и желязна гражданска позиция на честен и открит човек, Светлана Николова извоюва победи в името на гражданите на Харманли, всички онези, които все още имат смелостта и достойнството да живеят в града на Белоногата, град със затихващи функции по вина на неадекватните управляващи.
      Да си пожелаем, граждани, да излезем от летаргията и да последваме стъпките й! Те са път към благоденствието на всички ни.
      А на Светлана Николова - да свети все така силно с борческото си присъствие в социалния живот!
    • 2
      Ге
      Георги Димитров
      1 0
      15:57, 2 мар 2017
      Браво, Светла! За гарата си абсолютно права .Адмирации!!! За тютюневия склад би трябвало да се информираш малко повече, защото не винаги емоциите раждат правилни решения!
    Последни новини