От х:

Днес в x:

Заместник-председателят на ДАБ на крака в Бежанския лагер в Харманли заради пожара

    Заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров ще бъде в Бежанския център в Харманли в днешния следобед, за да разбере подробности около инцидента, случил се през изминалата нощ. При пожар в 11-то хале в лагера малко преди полунощ изгоря половината от столовата и две от помещенията, в които са настанени мигранти. Изгорели са 6 маси, 50 матрака, 150 кв. м. хънтър и 11 вишки в столовата в близост до спално помещение

    Междувременно стана ясно, че в опожареното хале са настанени само афганистанци сингли. Това са мъже, които са без семейства в центъра, уточни директорът Славчо Янев. И в момента на мястото на пламъците текат процесуални действия. Работните версии за пожара са две-дали той не е тръгнал от незагасена цигара е едната причина, която се проверява от полицията, другата е-късо. Според шефа на лагера по-вероятната причина за инцидента е техническата неизправност. „ Няма драма към този момент. От двете опожарени помещения са изведени общо 20 души. За около един час пожарният екип, който повикахме потуши пламъците. За по-голяма сигурност през това време бяха изведени всички настанени в халето. Около два часа и половина след инцидента по-голямата част от хората бяха върнати в помещенията, тези на които стоите изгоряха бяха настанени в друго свободно хале, което е съвсем читаво, обясни Янев.

    Директорът на РПЦ-Харманли посочи, че няма пострадали сред афганистанците, които са били изведени от изгорелите стаи. Той обясни, че на хората нищо не им липсва, тъй като още миналата седмица от БЧК в лагера са раздавани топли дрехи и одеяла.

    Доброволци, който работят на територията на лагера обаче призоваха тези, които имат възможност да изпратят спални чували и поларени топли суитшъри.

    Един от проблемите след пожара е, че в огъня са отишли пособията, използвани в афганистанското училище, което се е помещавало в халето, сигнализират още доброволците.

    От ДАБ съобщиха, че о случая е образувано досъдебно производство.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Of
      OF
      4 0
      17:32, 31 яну 2017
      И до кога такива събития в това поделение на ДАБ в Харманли ще се случват?
    Последни новини