От х:

Днес в x:

Евакуираха деца заради пожар в болница, мъж се заклещи в шахта

Пожар пламна в сградата на МБАЛ-Харманли, съобщиха от противопожарната служба в Хасково. Инцидентът е станал малко преди 9:30 часа вчера в консултативния кабинет в Детско отделение на болницата. По това време захранващ кабел на ЕВН е пламнал от късо съединение, обгорели са два компютъра. От огъня се получило и задимяване, което е наложило превантивно намиращите се в отделението две деца – на 2 месеца и 2 години, да бъдат евакуирани. Противопожарният екип, който се отзовал на мястото на инцидента, успял да овладее огъня, преди той да нанесе по-сериозни щети.

Около два часа по-късно при друг пожар е унищожен декар иглоистна гора в местността „Малкоча“ край Харманли. Там огнеборците са успели да потушат пламъците навреме и да спасят останалата част от гората – още 200 декара.

Следобед вчера около 14:45 часа възрастен мъж се е заклещил в улична шахта на „Христо Ботев“ в Хасково. Според запознати човекът паднал на улицата и ръката му останала заклещена в решетка, заради което се наложила намесата на аварийно-спасителен екип.

През денонощието от противопожарната служба са се отзовали и на 7 сигнала за пожари без материални щети в сухи треви, стърнища и контейнер за отпадъци.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини