От х:

Днес в x:

Удар задуши 72-годишна пред готварска печка

Огънят тръгнал от котлон върху електрическа печка

72-годишна жена от Димитровград почина нелепо след като и прилошало докато готви, а оставеното без надзор на печката ядене се самозапалило. Трагедията се разиграла малко преди обяд в събота в апартамент на ул. Простор. Възникналият пожар от приготвяния обед е изпълнил затворената къща с гъсти кълба дим, които фатално натровили домакинята Елена Николакова. Въпреки че пристигналата линейка и пожарна я измъкнали още дишаща от тлеещата кухня, жената впоследствие е починала в болницата. Вероятно от вдишването на нажежен пушек.

Според местни огнеборци пожарът не е бил толкова сериозен, че сам по себе си да доведе до фаталния край. Готвената в електрическата печка манджа първо е загоряла, после огънят тръгнал по мазнината и бавно останал абсорбатор и други електрически уреди. При всички случаи жената е имала възможност да напусне димящата кухня. В същото време начинът по който е била намерена стопанката на земята давало основание да се предположи, че е била повалена внезапно, вероятно от сърдечен или мозъчен удар. Аутопсията ще уточни каква е първопричината за смъртта.

Жилището в което Елена е намерила фаталния си край е било собственост на 52 годишната й дъщеря, която живеела в друг град.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини