От х:

Днес в x:

„Океан“ дава старт на акустик гастрола „Остава и театъра"

"Океан". Така се казва новото парче на "Остава", с което бандата ще започне акустичния си гастрол  в 23 театрални зали в цялата страна. Стартът на тура е от сцената на хасковския театър във вторник, на 20-ти януари от 19 часа.

Експерименталният за България проект е на драматурга и в момента временно изпълняващ длъжността директор на Хасковския театър Елин Рахнев.

Песента "Океан" е включена в новия албум на "Остава", който трябва да излезе на пазара след около два месеца.

Видеото на песента е снимано в нощен влак, а любопитен факт е, че в него участва 3-годишният син на вокалиста Свилен Ноев, който е кръстен на баща си.

През 2000 година Остава издават първия си албум - "Пинг-понг", който е записан в студиото на "Жълта музика". От този албум излиза един от най-големите хитове за тогава - "Ще дойдеш ли с мен?"

"След любов по време на война" е вторият албум на алтернатив рок бандата, който видя бял свят през 2002 г.одина. Година по-късно сингълът "Шоколад" стана тотален хит .

Цигуларите Санджар Сапаев и Иван Стайков, виолистът Радослав Йорданов, и челистът Станислав Ушинкин от квартет "Сапаев" ще са редом до „Остава“ в националното им турне.

Проектът рок банда на концерт в театъра е нов за България, в Европа и по света обаче най-именитите рокаджии се радват на огромна публика при участията си в храмовете на Мелпомена.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ss
    ss-23
    37 -5
    19:21, 19 яну 2015
    Именитите рокаджий наистина се радват на огромна публика.Остава не са от тях.Защо не свирят в София или страната по рок клубовете?Защото никой истински рокаджия няма да ги погледне.Тръгнали да свирят по театри.Те не са виновни просто толкова си могат. Мислят че ще направят реклама на новият си албум,да ама в театъра не става.Просто не ги наричайте рокаджий.
  • 2
    Ah
    aha
    33 -2
    10:01, 20 яну 2015
    Да ,не са рокаджии,но и рокаджии се пише без й!
  • 3
    Фе
    фен
    3 -33
    11:36, 20 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Фе
    фенка
    3 -32
    11:51, 20 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Ss
    ss-23
    28 -1
    21:56, 20 яну 2015
    Не съм озлобен човек.Не приемам това че пеят рок.Ако си спомняте,първата статия беше озаглавена:рок в театъра.Това ме провокира да изкажа мнение.Те не правят ИСТИНСКИ РОК.Ще свирят пред малко публика,и театъра ще им се види голям защото ще има много свободни места.Хората които не са им фенове и фенки могат да отидат да убият от времето си,и да са спокойни за това че някой може да ги нарече тесногръди.Аз лично не бих ги гледал дори да свирят на голям концерт пред многохилядна публика от фенове и фенки.

Видеа по темата

Последни новини