От х:

Днес в x:

28 мeсеца условно за прегазено дете

Мястото на инцидента

Условна присъда от 2 г. и 4 м. с изпитателен срок от 5 г. получи Мертуне Мехмед, която премаза с колата си 12-годишно момче в Капитан Андреево. 48-годишната хасковлийка ще бъде лишена от правото да управлява автомобил през следващите 4 г. Това постанови днес Хасковският окръжен съд с председател на съдебния състав Миглена Тянкова.

Малкият Христо Велев бе прегазен от автомобила на Мертуне на 27 май миналата година на главния път за Турция. Според обвинението тя е карала с около 80 км/час при ограничение 50. Освен това преди мястото на произшествието имало и знаци, които предупреждавали за деца и пешеходна пътека. Магистратите обаче приеха, че инцидента не е станал на пешеходна пътека.

Маркировката обаче тогава била доста избледняла. В злополучния ден няколко деца играели край пътя, но внезапно Христо тръгнал да пресича, когато е връхлетян от БМВ-то на хасковлийката.

В съдебната зала защитничката на Мертуне Мехмед - адвокат Маргарита Раева заяви, че клиентката й се признава за виновна и пожела делото да протече по съкратената процедура. „Не знам как стана. Искрено съжалявам“, проплака подсъдимата. В този случай съдът бе длъжен да намали с една трета наказанието.

На заседанието присъстваха бащата и майката на прегазеното дете. Таткото Марин Велев поиска максималното по закон наказание за смъртта на сина си. „Повече от 30 г. съм шофьор и не виждам смекчаващи вината обстоятелства. Имало е и идеална видимост“, разгневи се той.

Още в деня след фаталния инцидент миналата година пешеходната пътека бе пребоядисана и бе направена изкуствена неравност на платното.

Днешното съдебно решение може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини