От х:

Днес в x:

Осъдиха банда автоапаши, тарашила коли в „Орфей“

Мъжете чупили ключалките и стълата на автомобилите

Осъдиха банда автоапаши, която отараши десетина коли в Хасково през миналата година. Зад решетките отива единствено Емил Митков, който получи 1 г. затвор. Тримата му авери се разминаха с условни присъди. Ахмед Иванов и Николай Илиев получиха по 1 г. условно с 3 г. изпитатлен срок, а най-малко наказание отнесе Джуниет Хасан – 6 м. условно с 1 г. изпитателен срок, тъй като по време на кражбите е бил непълнолетен.

Бандата вълнееше предимно в квартал „Орфей“, където за около месец бяха разбити десетинаавтомобили, а от тях бяха задигнати CD-та, автокасетофони, документи, телефонии други вещи. Покушенията са извършени в периода от 15 октомври до 18 ноември 2013 г. Четиримата младежи не са подбирали определени марки коли, трошили са наред ключалки и стъкла. Залавянето на бандата отне доста време на криминалистите, а през това време хасковлии бяха на тръни с мисълта, че и тяхната кола може да бъде разбита. През миналата година бяха извършени общо около 40 кражби от коли, но повечето не бяха разкрити.

В началото на този месец подсъдимите и адвокатите им са сключили споразумение с прокуратурата, което е одобрено от районен съд Хасково. То не подлежи на обжалване и протест пред по-висша инстанция.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини