От х:

Днес в x:

Любимец развенча шампиона на България

Любимец/в бяло/ победи шампиона на България по футбол

Любимец развенча шампиона на България и българския футбол като цяло, след сензационно 1:0 срещу Лудогорец в първия мач от футболното първенството, игран вчера в Любимец. Тоталният новобранец в А група победи отбор, който уж е лицето на БГ футбола след две поредни титли. Любимец е известен вече не само с дините си.

Преди две седмици пък анонимници от Казахстан унижиха публично също пънещият се за титлата и считащият се за „легенда” отбор на Левски. Общото между шампиона и вицето бе, че и в 3-те мача не успяха да вкарат гол на отбори за които тръбяха, че са с класи под тяхната.

Класата на Любимец може и да бе малка, но бе мобилизирана на 100 % в мача. Възпитаниците на треньора Веселин Великов започнаха надъхани срещата и още при първото влизане в наказателното поле вкараха за 1:0. Точен отблизо бе Самир Аесс в 10-тата минута. Последва 80 минути мъка в зелено. Половината от футболистите на Лудогорец искаха, но не можеха да вкарат, а другата половина дори и не искаха. В крайна сметка 1:0 за домакините след зверско „кюскане” на коженото кълбо, много малко футбол и общо 4 голови положения пред двете врати. При едно от тях Лудогорец нацели греда, при друго в края на мача Йордан Минев можеше да изравни, но стражът на Любимец спаси. За да бъде безсилието им пълно, шампионите доиграха мача с 10 души. Новозакупеният румънец Козмин Моци получи директен червен картон в 74-тата минута след като събори откъсващ се сам срещу вратаря играч на домакините.

Стартовите състави на двата отбора

ЛЮБИМЕЦ: Димитров, Панов, Николов, Копаранов, Величков, Колев, Аесс, Тевия, Огнянов, Будинов, Чакъров

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Шоко, Минев, Мантула, Моци, Златински, Ешпиньо, Марселиньо, Бакалов, Абало, Кишада

Г.Христов

Играчите в бяло предимно се защитаваха, но и шампионите не ги затрудниха особено

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини