От х:

Днес в x:

Иранец и сириец пробваха да минат у нас под чужда самоличност

Иранец и сириец опитаха да минат държавната ни граница под чужда самоличност. Измамниците бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от МВР. Двамата са разкрити при различни случаи. Иракчанинът се представил за британец, а сириецът -за немски гражданин.

Преди да бъде разкрит, иранецът пристигнал за влизане в България с лек автомобил „BMV”. Заедно с него имало още един пасажер. Баварецът бил шофиран от 27 -годишен британски гражданин от ирански произход.

Според предадените на проверяващите паспорти, и тримата били британци. При паспортния контрол граничният полицай се усъмнил в самоличността на единия и отклонил колата за контрол на втора линия.

Извършена е експертна справка, която установила, че приносителят не е идентичен с лицето от паспорта. В колата е открита иранската му лична карта. Тримата мъже са задържани в ГПУ-Свиленград.

На пункта е задържана и германска гражданка със сирийски произход. Тя е превозвала в автомобила си сириец, неин роднина, който представил за проверка чужди документи на германски гражданин. Сирийският гражданин също е задържан.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини