От х:

Днес в x:

Момичета обвиняват учител от Механото в секс тормоз

Момичета от хасковското Механо обвиниха учител в секс тормоз

Момичета от хасковската гимназия по механоелектротехника обвиниха свой учител в секс тормоз. Той се е изразявал в опипвания, гушкания и търсене на близост. Нещата продължавали от години, като напоследък станали толкова нетърпими, че момичетата не влизали дори в часовете на учителя. 

Потресаващото признание направиха лично и поименно 4 ученички от гимназията. *Тонка, Кремена, Бояна и Светла/Имената са сменени по етични съображения/, са от различни класове и различни възрасти. Най-голямата е на 16 и половина, най-малка е на 14.5 години. До една обвиняват учителят си по физика Тодор Камов.

Историите са различни, но и сходни. Бояна например твърди, че в случаи, когато друг не е могъл да ги види, учителят я галел по главата, рамената и тялото, уж с приятелски жестове. Опитвал да я гушка в момент докато обсъждали неизвинените й отсъствия. Това се случвало най-често в хранилището на кабинета по физика. 

За това хранилище свидетелстват и другите момичета. Според Кремена, която е от три години в гимназията, учителят често ги канел да подреждат или чистят стаичката му и ги докосвал включително и по дупетата. В писмен сигнал до редакцията ни се обяснява, че наскоро дръпнал едно момиче за бельото. 

Най-потресена изглеждаше 15 годишната Светла. Смятала, че учителят има по-специално отношение към нея и се стараела никак да не го насърчава. После разбрала, че това отношение е и към други момичета. Връстничката й Тонка пък била за първа година в Механото и също се сблъскала с подобни действия. Гледала да не се оплаква, защото била нова. Когато момичетата все пак възроптали и дали ясно да се разбере, че това не им е приятно, рязко влошили оценките си-от 5-ци и 4-ки на 3-ки. Днес дори Бояна получила двойка по физика. 

Девойките са от различни класове и компании. Две от потърпевшите са от 9 А, една от 9 Б, а една от 10-ти Б клас. „Щяхме да сме повече, но искахме да дойдем по- бързо при вас. Дано това спре.“, изплакаха девойчетата. Нито една от тях не бе казала на родителите си. Но пък бяха съгласни да бъдат цитирани и публикувани с лицата и имената си. Наложи се Haskovo.net да изрично да поиска децата първо да говорят със семействата си. 

Родителите може и да не знаеха, но приятелят на едната знаеше. В писмо до редакцията пише “ Заканвам се, че ще го и...мя точно пред Механото и ще го излежа“. След което пише номера на личния си телефон за контакт. 

Опитът да засечем на място информацията в Механото започна трагикомично. В коридора ни спря прошарен мъж с дневник в ръце, на около 50 и няколко години. Настойчиво ни питаше по какъв проблем идваме в училището. Дали не е за някакво оплакване? На изненадания репортерски въпрос очаква ли някой да се е оплакал от него, каза „Да“.

Господин Тодор Камов впоследствие първо отказа да се срещне с нас, когато запознахме ръководството на школото с проблема. Директорката Дорина Карадимова я нямаше и отказа да се върне от важното съвещание на хасковските директорки, въпреки че по телефона я запознахме с повода за визитата ни. Каза, че чула за подобно оплакване едва тази сутрин, говорила с учителя и той категорично отрекъл. За проблема не знаеше и заместник -директорът г-жа Христова. Никой не я бил уведомявал. Никой от учителите не знаел за подобен проблем. 

Това не се оказа точно така. Класната на Кремена от 10 Б, г-жа Добромира Иванова потвърди, че е получила оплакване от момичето още миналата година. Говорила си дълго с нея, дори я посъветвала да направи видеоклип с посегателствата на колегата си. Друг начин да се докаже нямало. Изрично потвърди, че придвижила сигнала до ръководството на училището. Тогава директор бе Ангел Бързев, със заместник Дорина Карадимова. Самата класна не допускаше, че това може да е истина, защото описва колегата си като възпитан и колегиален. Детето пък било „проблемно“. 

Тези момичета са хубави деца, заяви настоящият зам. директор г-жа Христова. Поради липсата на директора обаче не бе възможно да проверим много от информацията от децата - за масовите отсъствия, за рязко влошените оценки. Училището щяло да провери всичко, допълни видимо шокираната Христова. С нейно съдействие обаче успяхме да разменим няколко думи с г-н Камов. Той категорично заяви, че такова нещо е нямало, не се е случвало и няма и да се случи. Смяташе че е злепоставяне от едно определено дете, но не конкретизира. Не отговори нищо на напомнянето, че става дума за минимум 4 деца. Държал учениците си по-изкъсо. Поради това може би имал, проблеми с тях. 

От гимназията обещаха да разнищят случая до край, включително и с очни ставки между учител, деца и родители. Ще бъдат сезирани и компетентните органи. 

Опитът ни да се свържем с регионалния шеф на просветата Иван Панайотов два пъти удари на камък. 

Haskovo.net e готов да даде думата на всяка от страните и да публикува всяка допълнителна информация за скандала.

Г. Христов

Класната Добромира Иванова потвърди, че е чувала и преди подобни оплаквания
Учителят Тодор Камов категорично отрече да е правил подобно нещо. Смята че е злепоставен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини