От х:

Днес в x:

Вероятен палеж изправи на нокти Брягово

Брягово от 1-ви август, когато пламъците заградиха селото

Пожар избухнал в 2.30 часа тази сутрин в гориста местност край хасковското село Брягово, изправи на нокти хасковската пожарна и местните жители. Огънят бързо се развил в посока към селото и макар, че непосредствена опасност е нямало, две пожарни и доброволци незабавно заградиха подхода към населеното място. След няколкочасова борба, пожарът бе локализиран и угасен без да унищожи нещо повече от сухи треви и нискостеблена растителност. До сутринта обаче пожарните екипи останаха на дежурство, опасявайки се, че променливият вятър може да възобнови огъня. 

Причините за пожара са мистерия. Късният час изключва случайно запалване от хора, а първоначалното огнище на пожара е в район, в който няма човешко присъствие или постройки за добитък. Не е изключено да става въпрос за умишлен палеж, но свидетели и непосредствени доказателства няма. 

В началото на август, почти на същото място избухна голям пожар, който мобилизира пожарни от хасково и кърджали а над 200 горски и местни жители помагаха при гасенето. Огънят тогава се вихри цели три дни и унищожи към 2000 декара гора и храсти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини