От х:

Днес в x:

Най-много сливи в Харманли, Хасково-втори

Общинарки чистят горичката край ветеринарната лечебница в Хасковонай-активно в Харманли и Хасково

Според популярната поговорка сливи за смет, излиза че в община Харманли имат достатъчно материал за компоти. Оттам извозиха на депото си 55.3 тона боклуци, 8 от които събрани от ромската махала. „Урожая“ бе събран по време на националната кампания „Да изчистим България за 1 ден“, която се проведе на 12-ти май-събота. Според справката на областна администрация, на второ място са Хасково, които депонираха 31 тона на сметището в Гарваново. Ивайловград достави 15 тона, от Димитровград са постъпили 14 тона.

Близо 9000 души от Хасковска област се включиха в инициативата. Общото количеството събрани отпадъци е 216,550 тона, като в това число влизат и почистените със специализирана техника незаконни сметища. По голямата част от събраните боклуци вече са събрани и извозени. Извозването продължава днес в общините Любимец, Свиленград и Маджарово.

На 12 май кампанията стартира в целия регион с раздаване на чували и др. консумативи. Гражданите бяха подпомогнати от частни фирми и сдружения на земеделски производители за почистването на нерегламентираните сметища с товарни машини и селскостопанска техника. Всички сметопочистващи фирми се включиха доброволно и работиха и в неделния ден. Неформални групи и клубовете по екология и „Любители на природата“ от много училища от областта участваха организирано в кампанията.

Г.Христов

В Хасково бяха събрани 31 тона
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини