От х:

Днес в x:

Димитровградчани подложени на бомбардировка от падащи дървета

По старите дървета не издържат на снега

Цяла гора се срина в Димитровград заради снега. През целия вчерашен ден, местната пожарна се занимаваше отстраняване на паднали дървета и обезопасяване на падащи такива.

Бомбардировката засегна целия град. Дърветата започнали да падат около и след обяд, когато старичките им стволове започнали да не издържат натрупващият се от часове сняг.

Три дървета паднаха на улица Емилиян Станев, друго солидно дърво се срина на централния булевард „Димитър Благоев“. Малко по рано, дърво рухна и върху пътното платно на булевард „Раковски“. Подобна бе гледката и на улиците „Георги Бенковски“ и „Панайот Хитов“. Падащи дървеса имаше и в крайните квартали-Черноконево, Вулкан и Марийно. За щастие, няма пострадали минувачи.

Абсолютно на късмет с инцидент са се разминали учениците на ОУ Алеко Константинов, непосредствено до сградата на което е паднало огромно дърво. По това време обаче децата са били в час. На снегът не е издържало и дърво до местната Езикова гимназия Иван Богоров. И тук за щастие няма пострадали, въпреки че е било прилично учебно време-около 2 следобед и в двора на училището е имало ученици.

Бор се срути по пътя за Минерални бани и временно блокира пътя за селото, отчитат от пожарната служба. Скъсани кабели, наводнени шахти и мазета са другите инциденти белязали битието в градовете през вчерашният бедствен ден.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини