От х:

Днес в x:

Супер Барса премаза Виктория и е на осминафинал

Европейският клубен шампион Барселона на практика си осигури място във фазата на дирекните елиминации в Шампионската лига. Каталунците победиха с 4:0 дебютанта в турнира Виктория Пилзен от Чехия. Хеттрик за "блаугранас" направи суперзвездата на испанския първенец Лео Меси, а едно попадение добави Сеск Фабрегас. С победата възпитаниците на Пеп Гуардиола са едноличен водач в група "Н" с 10 точки в актива си.

С две по-малко е италианският шампион Милан. В другия мач от групата "росонерите" изненадващо не успяха да спечелят визитата си на белоруския БАТЕ, завършвайки 1:1. Ибрахимович даде преднина на миланци, но в началото на втората част Бресан изравни за домакините.

В група "Е" белгийският Генк препъна фаворита Челси. Лондончани не успяха да спечелят гостуването си и завършиха наравно 1:1. Рамиреш даде аванс за "сините" в 27-ата минута, а в 40-ата Давид Луис изпусна дузпа. Гостите бяха наказани в средата на втората част, когато Восен матира Петър Чех.

В другия двубой от групата Валенсия победи на своя "Местая" с 3:1 немския Байер Леверкузен. Жонас даде аванс на "прилепите", след като отбеляза един от най-бързите голове в историята на турнира. Нападателят бе точен още в 12-ата секунда на двубоя. В 31-ата обаче Кислинг изравни. През второто полувреме играчите на Унай Емери бяха по-дейният отбор и заслужено стигнаха до успеха след нови два гола дело на Солдадо и Рами. Челси продължава да е водач в групата с 8 точки, Байер са втори с 6, а Валенсия трети с 5. Генк заема последното място с 2 пункта.

В група "F" отборите на Арсенал и Олимпик Марсилия не успяха да се победят, завършвайки наравно 0:0.

Немският шампион Борусия Дортмунд пък очаквано се наложи у дома с минималното 1:0 над гръцкия Олимпиакос. Кевин Гроскройц вкара единствения гол в срещата още в 7-ата минута. Лидер в групата продължава да бъде Арсенал с 8 точки, с 1 повече от Марсилия. Трети е Борусия с 4 точки, а Олимпиакос е последен с 3.

В група "G" Зенит постигна своята 9-та поредна домакинска победа в европейските клубни турнири. На своя "Петровский" в Санкт Петербург руският шампион победи украинския Шахтьор Донецк с 1:0. Единственият гол в срещата бе дело на Ломбертс в самия край на първото полувреме. Играчите на Лучано Спалети могат да съжаляват, че не се поздравиха и с по-убедителен успех.

В другия двубой от групата сензация в турниа АПОЕЛ Никозия продължи с наказателната си акция. Кипърският шампион победи у дома носителя на Лига Европа Порто с 2:1. Алмейда даде аванс на домакините в 42-ата минута от дузпа, а драмата в Никозия настъпи в заключителните минути на срещата, когато първо в 89-ата Хълк изравни също от бялата точка. Радостта на "драконите" бе кратка, тъй като в последните секунди на мача Мандука донесе втората победа на АПОЕЛ, който все още не познава вкуса на загубата.

Така след четири изиграни мача кипърците са първи с 8 точки. Зенит е втори със 7, Порто трети с 4 пункта, с две повече от четвъртия Шахтьор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини