От х:

Днес в x:

Новини 31 08 2022

  • 00:00, 31 авг 2022 г.
  • 4271
  • 0
  • 1
Заловиха 17 нелегални мигранти в Харманли
31-годишен мъж е арестуван в районното управление в Харманли за подпомагане на чужденци да пребивават противозаконно в страната. В процес на издирване са други съпричастни към случая лица.



210 са кандидатите за 8-те мандата от Област Хасково
210 души от Област Хасково ще се борят да влязат в парламента на предстоящите избори на 2 октомври. По-голяма част от листите, регистрирани в Районната избирателна комисия, не са пълни. Тепърва започва реалната подготовка на изборния процес.



120 кандидати ще се борят за гласовете на избирателите в Смолянско
В Смолян 120 кандидати за народни представители ще се борят за доверието на избирателите. Там също приключи регистрацията на листи за предстоящия парламентарен вот.



На 26 места в Хасково ще могат да се поставят агитационни материали
На 26 места в Хасково политическите партии и коалиции ще могат да лепят агитационни материали. Това става ясно от заповед на кмета Станислав Дечев. В нея са определени и правилата за агитация.





НАП стартира кампания "Заплата в плик"
Над 300 млн. лв. годишно е щетата за бюджета от "Заплатата в плик", изчисляват от Националната агенция за приходите. Преди десетина години тази сума е била повече от 400 млн. лв., но благодарение на предприетите от НАП мерки и различни икономически фактори, се е стопила с около 100 млн. лв.




Затварят зала "Етнография" в РИМ-Хасково за ремонт
Зала „Етнография“ на хасковския исторически музей затваря врати за дългоочакван ремонт. Експозицията ще може да бъде разгледана за последно до 11-ти септември. Тя е създадена преди десетилетия и е една от най-интересните в региона.



Увеличават се заявленията за енергийни помощи при социалните в Смолянско
Близо 9 000 заявления за помощи за отопление са подадени до момента в дирекциите за "Социално подпомагане" в Смолянска област. Експертите прогнозират, че броят на кандидатите значително ще нарасне до крайния срок за кандидатстване - 31-и октомври.



Непоказвани досега карикатури на Доньо Донев ще бъдат представени в тазгодишното издание на Каунфеста
Непоказвани досега карикатури на Доньо Донев ще могат да се видят в тазгодишното издание на Каунфеста, който ще се проведе на 9 и 10 септември в Хасково. Събитието е част от празничната програма за Дните на града. За първи път фестивалът ще бъде в рамките на два дни.



Tik Tok звезди подлудиха феновете си в Димитровград
Tik Tok звездите и инфлуенсъри Йоан-Петър и Мартин Светославов-Мъци подлудиха феновете си в Димитровград. Посещението бе част от националното им турне. Срещата с младежите бе включена в програмата за празника на града.



Изложба на открито сложи край на инициативата "Лято в библиотеката"
Изложба на открито сложи край на инициативата „Лято в библиотеката“ в Хасково. В рамките на 2 месеца малчугани посещаваха различни мероприятия и се забавляваха в Регионална библиотека „Христо Смирненски“.



Илиян Марчев пропуска гостуването на "Саяна Хасково" на "Локомотив"
Илиян Марчев пропуска гостуването на „Саяна Хасково“ на „Локомотив“. Това съобщиха за еТВ от клубното ръководство на „червено-белите“. Дефанзивният футболист получи травма при победата на хасковлии с 5:0 над „Борислав“(Първомай) и бе изведен от стадиона с линейка.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини