От х:

Днес в x:

99 % от БСП номинира Иван Станчев за кмет на Хасково

Иван Станчев е кандидат за кмет на Хасково

Дисциплинирано гласуване, като отпреди 1989-та година, номинира общинският лидер на социалистите, за кандидат за кмет на Хасково. За кандидатурата на другаря Станчев гласуваха над 99 % от присъствалите делегати на 21-та общинска конференция на червените. Все пак мнозинството не бе абсолютно-1 гласува против, 3-ма се въздържаха. За разлика от епохата на Тодор Живков, сега имаше и друг кандидат-Смиляна Нитова. Според моралния кодекс на социалиситте-тя си даде отвод преди гласуването. Вероятно за да не разцепва партията.

Иван Сатнчев е първия представител на парламентарно представена партия, който официално се кандидатира за кмет. Преди няколко седмици, той обяви на пресконференция, че има два начина за номиниране на социалистически кандидат за кмет-чрез общинска конференция и чрез централизиран избор от „Позитано” 20 в София. На миналите избори бе избран втория вариант, който доведе до драматично разцепване на хасковските социалисти. БСП вкара двама представители в общинският съвет, но сне доверието си от тях и на практика бе извън властта в общината.

Конференцията се състоя в голямата зала на дома на Техниката, при завиден интерес. В речите си делегатите се обявиха против сегашното управление на община Хасково, анализираха и оцениха работата на общинските съветници и кметовете на населени места издигнати от "Демократична левица", и определиха съветническата листа за местни избори 2011.

Г.Христов

"Червената" депутатка от Хасково Емили Масларова бе сред видните госит на конференцията
Социалистите демонстрираха обединяващо гласуване
Лица от предните редици

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини